måndag 27 april 2009

Kök-stök


Köket på Solhäll var en hiskelig historia när vi flyttade in, med babyblåa väggar och luckor i smurfblått. Kaklet hängde på trekvart och golvmattan var lika intorkad som i alla andra rum. Vi såg ändå stor potential i de härliga 50-talsluckorna, och tänkte att det skulle gå snabbt att förändra saker och ting med lite färg.
Det gjorde det också, eftersom vi återvann nästan allting och bara förändrade med färg. Vi valde en ljus grön nyans, som vi tyckte kändes lite 50-talsaktig. Väggarna fick en bruten vit nyans. 
Det gamla kaklet kändes tidsenligt och charmigt, trots att det höll på att rasa ner på sina ställen. De svarta bakelithandtagen föll oss också i smaken. Däremot kändes det som om golvet och de gamla bänkskivorna av fläckig Pertorpsplatta hade gjort sitt...
Det fick bli en ny ljusgrå plastmatta (som vi lade in själva ovanligt smärtfritt), och nya brunbetsade bänkskivor. Med lite kakelfix och ny fog gick det att rädda det gamla kaklet. I det "nya" gröna köket skiftar det nästan i vaniljgult! Handtagen putsades rena från blå färg och skruvades fast igen.
Till och med den gamla Ankarsrumspisen fick nytt liv efter grundlig tvätt. - Den verkade nästan inte vara använd, trots att den förmodligen har några år på nacken!

Inget 100.000-kronorskök precis, men fullt funktionsdugligt (även om taket har spruckit lite grann och fortfarande väntar på lagning). Tills vidare klarar vi oss bra med lite ihopplockade möbler, men vi är ständigt på span efter ett lagom stort gammalt köksbord, några fina gamla stolar och den ultimata kökssoffan (se gammalt inlägg). 

Lysrörslampan ovanför matbordet känns det också som om vi kan leva utan. Dessutom surrar den så att man kan bli galen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!