söndag 26 april 2009

Punschveranda in the making

Första gången vi såg Solhäll utifrån trodde vi att det hade brunnit invändigt. Fönsterglasen på glasverandan var alldeles svarta och brända. När vi kom in såg vi att det satt plexiglasskivor för fönstren, och att det var de som bränts svarta av solen utifrån.

När husköpet var avklarat skruvade vi ner plexiglaset, ryckte bort den gamla plastmattan, och hux flux stod vi i våra drömmars punschveranda! 
Efter det har det inte hunnit bli så mycket gjort ute på verandan. Den har liksom fått invänta viktigare projekt. Men igår inhandlade vi iallafall färg till brädgolvet, och efter att ha slipat upp ytan på den gamla bruna färgen med slipmusen gick jag loss med penseln i högsta hugg!
Det gick snabbt att måla de få kvadratmetrarna golvyta. Nyansen är varmt grå. Med dörrarna öppna ut i försommarvärmen torkade färgen på nolltid (trots att den var oljebaserad), och vi hann stryka golvet en andra gång innan det var dags att återvända till Storstaden.

Nästa helg tar vi oss an fönstren inifrån. (Utsidan är klar, sedan i höstas.) Vi har också redan sett ut en mildare grågrön färg från Alcro som kommer att passa fint på väggarna.

Jag längtar redan till sommarens nattliga åskväder, när vi får sitta ute på vår fina glasveranda och njuta av skådespelet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!