söndag 18 oktober 2009

Höstfärg

Vi fick en något kortare helg än vanligt på Solhäll, eftersom vi stannade kvar i stan under fredagskvällen, och inte körde upp till Glesbygd förrän på lördag morgon.

Kan man annat än njuta den här årstiden, när omgivningarna fullkomligt exploderar i färg?!
Vi har ett jättestort, fint kastanjeträd precis bakom ladan, och letar man bland löven under trädet kan man hitta mängder av fina kastanjer. Varken sambon eller jag är speciellt pigga på att tillaga dem, men de är ju så himla sköna att bara hålla i!

I ett hörn av tomten har vi en gigantisk alm, som tyvärr har dött undan för undan som vi har haft huset. Redan i våras var det oåterkalleligt dags att börja fundera på att ta ner det, vilket man inte gör i en handvändning och absolut inte på egen hand.

Redan i april fick vi telefonnumret till en kille som sysslar med trädavverkning, och fick så äntligen "tummarna ur" att slå honom en pling den här veckan. Han lovade att titta och återkomma. Det kan nog bli lite klurigt, både att ta sig ner till trädet med någon form av avverkningsfordon, och att ta ner det utan att det faller på något olämpligt.

Förhoppningsvis blir det gjort innan de riktiga höststormarna sätter in, - vi kan med fasa föreställa oss vad som skulle hända om hela eller delar av trädet skulle blåsa ner. Solhäll står på ganska säkert avstånd, men vi har åtminstone två grannhus som ligger pyrt till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!