söndag 20 december 2009

Vinterskrud

Det har snöat i Skåne, mer eller mindre sedan i torsdags.

När vi kom upp till Solhäll i fredags kväll fick vi pulsa fram till ytterdörren, och tyckte vi att det var mycket snö redan då, så skulle det komma ännu mer under lördag och natten till söndag.



Det är nästan alltid kallare i "Glesbygd" än i "Storstad", och i helgen kom vi ner i 9 minusgrader (om inte ännu kallare under natten). Häftigt när det är så kallt att till och med vatten i rörelse fryser till is!


Nu är det så att snö tillhör ovanligheterna i Skåne. De få gånger det snöar rejält är det alltid lika fascinerande att skåda hur lamslaget hela länet blir: - Bussar och tåg blir inställda, skolor får stänga, folk kör i diket på sina sommardäck, och de som ansvarar för snöröjningen i kommunerna tycks klia sig i huvudet och fundera över var de parkerade snöplogarna förra gången det begav sig...

Jag måste iallafall säga att de har en coolare inställning till snö i norra Skåne. Kanske är de mer vana där? Det är ju trots allt ganska nära Smålandsgränsen. (Det är nog inte för intet de kallar "Glesbygd" för Skånes Norrland, hehe!)


Bilresan hem till "Storstad" gick iallafall bra, även om det gick lite saktare än vanligt. (Den lilla svarta bilen på bilden kunde nästan ha varit vi! Men vi sitter bakom traktorn...)

Efter att ha passerat flertalet nord- och sydvästskånska kommuner kan jag iallafall säga att priset för absolut sämst snöplogning tveklöst går till Malmö/Lund-regionen. Vilka "city-slickers"...

1 kommentar:

  1. Ja, här i New Jersey kom det också mycket snö under natten, men eftersom det redan slutade att snöa tidigt i morse är alla vägar (och vår uppfart) skottade och rena från snö.

    Hoppas snön ni fått i Skåne får ligga kvar över jul!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!