fredag 2 juli 2010

Trädgårdsprydnad

Jag gillar att ha små prydnader lite här och var i trädgården. De ska inte vara omedelbart synliga, utan man ska få gå och leta lite grann efter dem och bli lite överraskad här och där i trädgården.

Som jag visade i ett tidigare inlägg den här veckan sitter det till exempel en liten snigel i betong på en sten vid ladan. I en hålighet i päronträdet bor det en uggla i stengods (finns på bild i ett tidigt inlägg.) Till midsommar kom en rostig fjäril på en metallpinne och landade i pionrabatten, och som "blogghuvudet" här ovanför visar bor det en ängel i en av mina blomkrukor. Jag tycker helt enkelt att det är kul när det händer något oväntat i rabatter och träd!

Sista veckan med mitt arbetslag fick jag så fina presenter, som verkligen visar hur väl mina go'a kollegor känner sin Fröken Grön! Den första presenten var ett stort äpple i betong och metall. - Lämplig present till en skolfröken!


För tillfället står det på mitt planteringsbord, där jag kan se det så fort jag kommer ut på kökstrappen.


Present nr 2 innehöll ett härligt bi, även det i betong och metall. - Det måste vara en bidrottning, så stor som hon är!


För tillfället har hon slagit sig ner på en stor sten i den skuggrabatt jag håller på att anlägga.


(Hmm, på bilderna blev det visst uppenbart hur vår trädgård ser ut före och efter rensning, hehe!)

På 1500 kvm tomt finns det gott om plats för fler saker, hurra! Vi får väl se vad som hamnar här härnäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!