fredag 27 augusti 2010

Dahlia och mogna äpplen

Imorse när jag gick min lilla morgonpromenad var det bara 6 grader varmt ute. Fleecetröjan fick komma fram ur vintergömmorna för första gången den här säsongen. Jag gillar hösten, men känner mig lite överrumplad över hur plötsligt den kom i år.

I trädgården är det höst och sommar på en och samma gång. Mina dahlior (uppdragna från knölar inhandlade på trädgårdsmässan i Malmö i våras) blommar för fullt, samtidigt som äpplena börjar mogna.


Dahliorna ser nästan konstgjorda ut, - så grälla men så vackra!


Nästa säsong ska jag se till att stoppa ner ALLA knölar på samma ställe. - Ska det vara dramatiskt i rabatten så kan det ju vara rejält!

Får se nu om det kanske kan bli en äpplepaj på egna äpplen i helgen.

4 kommentarer:

  1. Mmm.. svenska äpplen, det är det bästa med hösten tycker jag. Aroma är mina favoriter, men egentligen är allt gott som fått mogna i svenska trädgårdar och fruktodlingar. Hoppas det blev eller blir äppelkaka!/marita

    SvaraRadera
  2. Åh vad jag är avundsjuk på alla er som har egna äpplen, rabarber och annat trädgårdsmums. Jag ser hur äpplena dinglar tungt i grannarnas trädgårdar, men ingen som faller över på vår sida staketet. Det blir att plantera något för framtiden.

    Synd att vi bor så långt ifrån varandra annars hade jag kommit över och provsmakat pajen.

    SvaraRadera
  3. Jag gillar ju inte hösten, och jag vet ju hur fort den brukar komma häruppe, men ändå blev jag helt chockad över hur fort den anlände. Ena dagen linne och stekhett på loppis, andra dagen fram med sockar och höstjacka.. finns det någon man klaga för?!

    SvaraRadera
  4. Åh, Vilka vackra bilder du bjuder på....Ha en bra start på den nya veckan! Kram Therese

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!