fredag 24 december 2010

God jul!

Julaftons förmiddag, den första julen som vi kan kalla Solhäll hemma på riktigt. Och oj, vad vi är hemma här! 

Ute ryker snön från taken och vårt lilla hus nästan försvinner i drivorna som bildas. Jag går i polkagrisrandig flanellpyjamas (dagen till ära), tänder några ljus, bara skrotar runt. Sambon spelar en julvisa på gitarren, tassar runt barfota på de vinterkalla golven, gnolar lite. Idag är det bara vi två.

Julljusen brinner i den röda ljusstaken på köksbordet, den som jag hittade på en antikmarknad och som jag tycker så mycket om. I en gräddkanna har jag stoppat ner några jultulpanlökar och knutit om ett band. Nästan en liten doft av vår, mitt i vår vita vintervärld!Gottebordet står fulladdat inne i röda rummet. Jag får erkänna att det fyllts på både en och två gånger under de senaste två veckorna; nya marshmallowpinnar har jag också fått göra. Visst är det väl så att de kalorier man äter under julen inte räknas? Den devisen lever vi efter här, iallafall. - Med RÅGE!


Min allra varmaste julkram vill jag skicka till alla er som brukar titta in här och hälsa på. Och en alldeles speciell kram till moster K, som läser det här på jobbet ikväll. 

En fröjdefull jul till er alla!

10 kommentarer:

 1. En riktigt stämningfull och GOD JUL önskar jag dej! (jag ser att förutsättningarna finns:)!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt det låter med pyjamas!!
  Och ät och må gott=))
  Är det inte julens godsaker man laddar för ett helt år?

  Själv sitter jag nu färdig i klänning och väntar på tomma lastpall som en arbetskamrat ska köra över...
  Ifall jag får ett ryck och vill snickra under helgerna!
  Men snart är det jultime hos mormor=))

  En fin, fin jul önskar jag dig!

  SvaraRadera
 3. God Jul, fina bloggvän!

  Kram Tina

  SvaraRadera
 4. Hejsan.

  Mysigt inlägg som vanligt.
  Ni verkar ha fattat det här med julen.....

  Önskar en fin fortsättning på helgen,
  Stor kram Anneli.

  SvaraRadera
 5. Låter som ni haft en riktigt härlig julafton. Klokt att ni stannade hemma när det är så ruskigt väder där nere i Skåne. Hoppas ni iallafall har haft möjlighet att åka till affären för att inhandla det nödvändigaste!

  SvaraRadera
 6. Det hörs verkligen att ni trivs! Låter som en härlig julafton, lugnt o skönt. Vi hade det hur bra som helst i går. Det var vi fyra, svärfar med sambo och makens två systrar och en sambo till den ena. Nio var vi allt som allt och det kändes fullt tillräckligt. Vi åt i lugn o ro för våra barn är ju så stora nu, 14 o 16 år. Klappar är spännande men inte på det där sättet som när de var små. Nu kna de också finna njutning i maten istället för att bara tänka på tomten.
  Idag slappar vi i pyjamasar/myskläder och äter rester. Kanske det blir lite alfapet också eller en film eller båda delar, vi får se....

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Underbart vackra bilder du bjuder oss på. Idag har varit en riktig slappar dag så här långt, och lär nog fortsätta så... God fortsättning på dig!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 8. Det ser hur julmysigt ut som helst! Här firas det fortsatt jul ganska stillsamt. Det är klart underskattat att glida runt i myskläder och yllesockar och inte göra så mycket värst.
  Och naturligtvis är det så att det man åter under julen inte räknas!! Inte kan det ju vara på något annat sätt?? (säger hon som sitter med handen i chokladasken precis)

  SvaraRadera
 9. Den pyamasen lät mysig och de där kalorierna säger de ju att de bara är tomma så det kan ju inte vara så farligt tycker jag...:)

  Fortsätt mys!!
  KRAM

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!