söndag 9 januari 2011

Crumpler

På allmän begäran kommer här en närmare titt på min nya fotoväska, som är av modell New Dehli 620 och kommer ifrån det australiensiska företaget Crumpler. Företaget tillverkar väskor i alla möjliga modeller och storlekar, som är handsydda, enormt slitstarka, väldigt funktionella, mer eller mindre vattentäta och dessutom bjuder på läcker, lite rolig design. Prismässigt är de ganska dyra, men å andra sidan har de 20 års garanti; tanken är väl att den väska man köper ska kunna hänga med ett bra tag, vilket ändå känns som ett bra tänk i vårt slit-och-släng-präglade samhälle.

I vårt hushåll är vi bekanta med Crumpler sedan tidigare. Sambon fick ett fodral till sin dator i julklapp för några år sedan (de "skräddarsyr" fodral till Apples datorer), och jag köpte en mindre fotoväska i samband med att vi skaffade systemkamera. Vi har varit jättenöjda med dem!

Med åren har dock behoven förändrats, - jag fotograferar massvis och har så smått börjat bygga vidare på min utrustning, som nu helt enkelt inte får plats i den gamla väskan. New Dehli 620 är en av Crumplers största fotoväskor och är av modell messenger bag. Jag valde färgen pewter brown, som till min stora lycka visade sig vara mer khakigrön än brun. Den har röda detaljer, svarta remmar och är khakibeige invändigt.


Själva kameraförvaringen är en lös insats som lätt kan lyftas ur, om man vill använda väskan till annat. Då blir den en rymlig vanlig bag, som även skulle kunna funka som övernattningsväska eller jobbväska.


Den lösa insatsen är som en vadderad necessär och har ett handtag på locket som gör den lätt att lyfta i och ur väskan. Om man vill kan man bära den med sig som den är.


Insatsdelen har löstagbara "väggar" med kardborrefästen, som man enkelt kan möblera om efter eget behag. (Jag har i nuläget valt att ta bort två "väggar".) Här ryms en hel del utrustning, och man kan lätt lägga ner kameran med objektiv monterat på. Jag har valt en stor väska för att kunna packa ner all utrustning som har med kameran att göra, såväl blixt som objektiv, batteriladdare, sladdar till datorn, extrabatterier och annat plock, så att man har allt med sig på ett ställe.


Anledningen till att jag valde en stor modell var också att jag vid tillfälle vill kunna ta med mig min bärbara dator. I själva "skalväskan" finns ett förstärkt, vadderat fack för datorn. Skönt att slippa en extra väska för den!


Min gamla Crumplerväska får vara kvar. Den rymmer bara kamera och ett objektiv, men kan vara ett bra alternativ om man inte vill släpa allt med sig.


Crumpler har ganska många återförsäljare i Sverige. Jag köpte min väska på Scandinavian Photo, och jämför man priser på just min modell (inklusive frakt) på t.ex. PriceRunner så är de billigast där.

Ja, det här blev ju rena rama reklaminslaget, men eftersom det handlar om ett företag och en produkt som jag verkligen gillar, så känns det faktiskt helt OK. (Andra kanske tycker något annat, men nu råkar ju det här vara min blogg, hehe!) Det finns säkert 100 andra väskföretag som gör minst lika bra produkter, men jag är iallafall väldans nöjd med min nya fina fotoväska!

9 kommentarer:

  1. Jätte smart väska.
    kram
    Hanna

    SvaraRadera
  2. Vilken supersmart väska och sååååå snygg!!!
    Jag är precis som du - proklamerar för bra grejor från vissa företag, bara av eget intresse - inte får man ju något för det annat än att kunna tipsa om något bra! Sånt behövs i denna djungel av reklam överallt!

    Nu blir det väl fota av i ur och skur kan jag tro!:-)
    Ha en fortsatt skön söndag!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Jag gillar båda, superduper snygga, och praktiska. Gillar den vita insatsen. Jag ska kolla närmare på deras sida och din också..jag är mellan mina lager färg på väggarna just nu. Läste förresten i en bok om Digital fotografering jag lånat, att duschmössor i plast är bra när man ska byta objektiv. Tänk nu kan alla jag plockat med mig fån hotellen äntligen komma till nytta..hehehe.

    Kram från en fotonörd, Tina

    SvaraRadera
  4. Toppen, vilken väska... det jag gillade mest med den är att den också rymmer datorn. Bökigt annars när man ska släpa med sig allt. Jag åker till exempel nästan aldrig bort utan min dator.

    Att den är snygg också är såklart en bonus!

    Nu förväntar jag mig massor av bilder här på bloggen framöver, med en sån väska kommer förpliktelser!

    SvaraRadera
  5. Din nya kameraväska verkar praktisk och väldans snygg. Att den även rymmer datorn gör ju att det är varje bloggares önskedröm! Så jultomten, lyssna nu på mej.....
    Eija

    SvaraRadera
  6. Smart och praktisk väska du köpt dig!
    Klart ni skall gräva mer under ladan. Det var inte bara i skogen de slängde, utan under lador, och hus och till och med i riktigt gamla hus i tak och väggar! Spännande!
    Ha en fin start på nya veckan!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  7. Praktiskt med en väska där man ryms med allt. Annars finns det ju en tendens att man måste leta både här och där för att hitta t.ex. sladden till kameran... :-)

    Trädockan på hyllan har jag köpt på Kremmerhuset (http://www.kremmerhuset.no/) så tyvärr hittar man den nog inte i Sverige.

    Hoppas du har en riktigt fin måndag!

    SvaraRadera
  8. Ååå vad jag blir sugen på den där!! har kollat in crumplers väskor och vill nu bara ha en sån.
    Som sagt är de lite dyra, så det får vänta en stund. Däremot köpte jag mig ett rejält stativ igår, det blir roligt att testa det!!
    Ha en fin fredag!

    Kram Johanna

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!