fredag 21 januari 2011

Krukväxtlängtan

Tack för den fina responsen på gårdagens inlägg, - det är tur att man har bloggkompisar med lite humor, fast det förutsatte jag nästan redan från början!

Dagens dilemma: Jag har fortfarande två vita julstjärnor kvar i köksfönstret, som fortfarande är de tätaste, grannaste julstjärnor jag någonsin har haft. Jag har inte riktigt hjärta att bara slänga dem, men vem vill ha julstjärnor i januari? - Inte Fröken Grön, iallafall. Nu är jag jättesugen på en tur till blomstermarknaden för att insupa lite vårtrender och för inhandling av lite nya fräscha plantor att ha här hemma. Det får nog bli en prioriterad punkt på helgens program.

På den översta hyllan i tallrikshyllan satte jag två små hjärtan-på-tråd innan jul, och de växer och frodas så fint; - rankorna har börjat snurra sig runt själva tallrikspinnen, och jag låter dem hållas. Jag är överhuvudtaget väldigt svag för små plantor i små krukor, som man kan ställa lite varstans, och köper ofta två eller tre likadana. Just dessa krukorna kommer från Lyckliga Hildur i Kristianstad. 


På det nedersta hyllplanet har jag pillat ner en taklök från en juluppsättning i ett nubbeglas av tenn. Tyckte det kändes onödigt att slänga den lille stackaren, bara för att övriga blommor hade blommat över. Jag gillar suckulenter och hade pippi på sådana ett tag, när vi bodde i lägenheten. De är ju i regel snälla och tjurar inte om de inte får vatten på ett tag, och så gillar jag att de är lite tjocka och saftiga i utseendet.


Imorgon väntar en tur till Malmö. Fika och shopping med två härliga väninnor står på programmet, hurra! Kanske hinner jag en sväng förbi ILVA och Plantagen innan det är dags att köra tillbaka hem. Fast jag känner mig själv: Jag är alltid överoptimistisk inför ett besök i stan och tror att jag ska hinna göra så mycket. Sen blir jag trött och får lågt blodsocker och vill bara köra hem, haha!

Ha en skön fredagkväll!

15 kommentarer:

  1. Hej Frøken Grøn!

    Du må meget gerne deltage i min give away. Jeg sender gerne til Sverige også :o)
    Rigtig fin blog du har, så jeg har meldt mig som læser.

    God dag.

    Kh Randi♥

    SvaraRadera
  2. Ha en fin fredags kväll.
    kram
    Hanna

    SvaraRadera
  3. Halloj miss Green! hihi... så roligt!!!

    Fint du har det!!! Gillar det nubbeglaset!
    Mysigt med shopping imorgon!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Jag förstår ditt dilemma. Nu vill man ju ha lite försiktiga vårlökar och tulpaner etc...! Hjärtan på tråd är en säker växt - oj, så den växer och inget kräver den! Så fina dina är!

    Hoppas att du får en fin dag i Malmö och en skön fredagskväll!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  5. Ta en extra semla och spring benen av dig när du har chansen! Många fina shops i Malmö och Ilva är alltid kul..träffa väninnor är inte dumt det heller. Ha det så jättekul!!

    KRAMEN Tina

    SvaraRadera
  6. Jag åkte till Solhaga idag för att kolla lite krukväxter/lökväxter. Det blev två primulor och två pärlhyacinter som kom med mig hem. Kollade efter krukor till tv-rummet också men det blev inga.

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Jag lyckas aldrig få hjärtan-på-tråd att överleva. Jag vattnar antingen för mycket och vad jag förstår ska de torka ut lite. Hur gör du?

    Ha en underbar dag i Malmö, härlig stad!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  8. Lite tomt på krukväxter här hemma också kan jag säga. Fyllde på med min favorit - murgröna - i veckan. Hittade fina på dubbelbåge, 35 kr/st på Maxi :)
    Har skickat mejl igen - behöver nå dig i helgen... Konstigt för det andra mejlet såg ut att gå iväg som det skulle.

    Nåja, trevlig fredag kväll & en mysig shoppingdag önskar jag dig.

    /Pernilla

    SvaraRadera
  9. I vårt renoveringsstök står en julstjärna från i förr fjol, naiv som man är trodde jag den skulle blomma vid jul (varför skulle den det???) men nope. Nu tror jag den åker ut när det blir pelargonsäsong...

    KRAM

    SvaraRadera
  10. Tack snälla för att du mejlat mig. Jag har provat igen, men njut din dag nu :)
    Jag ringer dig imorgon

    Kram

    SvaraRadera
  11. Jag blir alltid lika full i skratt när jag är ute på din blogg och läser. Även om jag inte hinner med att skriva kommentarer till varje inlägg så läser jag alltid dem jag missat när jag är här.

    Detta med krukväxter är alltid ett stående problem hemma hos oss. De har av någon anledning lite svårt att överleva och det har ju inte blivit bättre nu under vintern. Att de står ovanför varma element och att dagsljuset knappt når in genom fönstret gör ju inte saken lättare. Jag är riktigt imponerad att du fått dina hjärtan att växa och blir så fina.

    Ps Jag gillar den nya karaktären, Miss Green. Verkligen en supertjusig pingla. ds

    SvaraRadera
  12. Ha, ha! Det klart den behöver ytterligare en karaktär i den där serien (som jag förövrigt missat helt, blir kanske lite dvd boxar för min del också).

    Härlig hylla du har!

    /Frida
    P.S. Jag har samma problem med min ena julstjärna, den är för tapper...!! ;D

    SvaraRadera
  13. Hjärtan på tråd är den fulländade lilla krukväxten, den gör sig alltid och överallt. Utom när jag övervattnar, förstås.
    Hoppas du får en riktigt fin shoppingrunda, fika mycket så kanske du slipper blodsockerdippen!
    ILVA önskar jag att vi hade häromkring, det verkar vara en affär med mycket snyggrejer!
    KRam

    SvaraRadera
  14. Jag är också förtjust i knubbiga suckulenter, de känns lite frodiga & rejäla så där (sedan är det ingen nackdel att de överlever även om man glömmer vattna dem ett tag...). :-)

    SvaraRadera
  15. Hjärtan på tråd är jäkligt tacksamma. Superfina bilder!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!