fredag 13 maj 2011

Punschveranda

Ja men se nu fungerar det ju som det ska igen! Teknikens under...

Det bästa med våren är att vi kan ta vår lilla glasveranda i bruk igen. På vintern är det rena rama igloon här ute, men så fort solen kommer blir effekten nästan det motsatta; varmt så det förslår. Om somrarna står dörren öppen ut mot trädgården mest hela tiden, men nu så här i början av säsongen får verandan fungera lite grann som växthus. Det är ett bra ställe att "kicka igång" sina pelargoner på, och att driva upp små plantor som behöver det lite varmt och gott i början av sina liv. 

Sen är det ju mysigt att tända värmeljus och lyktor här ute om kvällarna och bara sitta och gotta sig. För att inte tala om när regnet smattrar mot rutorna och åskan går!


Den vackra gamla fönsterramen hittade vi ute i ladan för några år sedan. Den får stå framme som den är; jag tycker den är så himla fin.


Nu  börjar det nog bli dags att lägga punschen på kylning!

11 kommentarer:

 1. Sitter här och har BIG problems, allt är huller om buller på min blogg. Får inte upp rätt text, sidomenyerna har försvunnit mm mm. Har du några problem i dagsläget eller är det som vanligt?
  Förutom att du visar underbara bilder från verandan..oj oj såå fint du har det!

  Kram Tina

  SvaraRadera
 2. Lovely;o)
  Trevlig punschkväll!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Ja det här var ingen rolig bloggdag, ett inlägg är helt borta som om det aldrig funnits!

  Nåja, det är otroligt så fint du har det på verandan :), det är verkligen underbart att ha någon form av uterum så man som du säger kan sitta och njuta även vid dåligt väder.

  Ha en fin helg, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig veranda ni har! Underbara fönster och en härlig färg på väggarna. Förstår att pelargonerna trivs att vakna upp där!
  Trevlig helg!
  //Lotta

  SvaraRadera
 5. Punschen hoppade vi över med vin har jag i glaset.

  Jo, nog har blogger haft märkliga problem idag men det verka lite bättre även om jag fortfarande har inlägg och kommentarer som är bort, puts väck.

  Vilken underbar veranda ni har. Vi har också en och där har vi ett litet element om håller frostfritt på vintern men inte mer. Jag förvarar blommor där. Nu är där varmt och dörrarna mellan hallen och verandan står öppna. Vi har den inte som vardagsingång, bara när vi får flera gäster. VÅr andra ingång är så trång o liten.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Vilken underbart söt glasveranda!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Vilken vacker fönsterram. Det är sådana fynd som är härligast, när man verkligen hittar något som legat övergivet och bortglömt och ger det nytt liv i en vacker miljö.

  SvaraRadera
 8. Denna teknik... Min kommentar bara försvann när den nästan var klar och jag hade skrivit en hel del men ja ja, nu får jag kort sagt bara säga - Vad fint ni har det! :)

  SvaraRadera
 9. härlig eran glasveranda, det är någonting som inte fungerar hos oss (enligt min man) så därför önskar jag mig ett lusthus...ev får jag det i år!
  Sv: Tack för tipset, jag hoppade över whiskyn, men tog ett varmt bad och ny väntar jag bara på det Eurovision, så att det finns en bra anledning att slappna av i soffan!
  Ha en skön kväll!
  Ute

  SvaraRadera
 10. Underbar veranda...!
  Så mycket mer plats man får på sommaren, när man har en ute-inne-vistelse som flyter samman...

  SvaraRadera
 11. Gillar din glasveranda skarpt!! vi funderar på att bygga en!! Är det värt mödan och använder ni den ofta!! Kram Lotta

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!