fredag 10 juni 2011

Den blomstertid nu kommer

Efter alla år i skolans värld, både som elev och som lärare, är det fortfarande något alldeles speciellt med skolavslutning. Känslan av högtid, stolthet, förväntan, glädje, vemod och ibland en smula sorg, allt i en enda blandning, går inte riktigt att beskriva. Jag är iallafall tacksam för varje gång jag får uppleva den.


...
Med blid och livlig värma
Till allt som varit dött
Sig solens strålar närma
Och allt blir återfött.

6 kommentarer:

  1. Håller med dig! Känns inte riktigt som att det är sommar förens skolavslutning varit och man fått höra alla fina sånger. Samtidigt som det nästan känns tomt ett slag efteråt innan jag kommit in i sommartempot.

    Ha en riktigt fin helg, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  2. Visst är det härlig tid. Här slutar barnen nästa fredag. Hoppas på bättre väder då. Nu har här regnat ett dygn oavbrutet. Kram.

    SvaraRadera
  3. VI hade skolavslutning idag på skolan där jag jobbar. Både sorgligt och roligt! Förhoppningsvis väntar en ljus framtid för dem som slutade och några ser jag igen till hösten. Nu jobbar jag fyra dagar till sen har även jag lov.

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Vi har haft skolavslutning idag med härliga 26 grader! Det känns nu verkligen att det är sommar!
    Du bilden av blomman, tillhör den en buske som får orange bär sedan?? Eftersom jag har en sådant här hemma och vet inte namnet. Kan du?
    Tycker den är så fin!
    Ha en fin helg!
    Ute

    SvaraRadera
  5. håller med dig! Jag är också lärare och ändå får jag gåshud varje gång jag hör Den blomstertid!
    Hoppas du får en fin helg!
    Ullis

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!