fredag 29 juli 2011

Det blommar i baljan!

Nere i vår källare stod det en gammal tvättbalja i trä som vi baxade ut i trädgården under våren. Den har hamnat i ett hörn nere vid köksträdgården så länge, i väntan på att jag ska fundera ut var jag egentligen vill ha den.

I början av sommaren fyllde jag den med kompostjord, toppade med ett lager planteringsjord, stoppade ner en flätad pilkon och pillade sedan ner luktärtfrön. Jisses, vad det växer nu! Inser att jag nog borde ha varit lite mer alert och "flätat" in rankorna i klätterstödet, men det är liksom lite för sent för det.


Doftar underbart gör det iallafall! Det kommer lilablåa blommor...


... och skira vita. Så vackra med regndroppar på!


Jag fortsätter att plocka in små buketter var och varannan dag, som bland annat hamnar i badrummet. Till saken hör att jag även har luktärter i två mindre tunnor, så "skörden" tycks aldrig sina!

Nu vet jag iallafall att jag klarar av att odla luktärter. Får nog sansa mig lite nästa år...

13 kommentarer:

 1. ...och jag får nog sälla mig till Luktärts-odlarskaran tills nästa år!

  /Frida

  SvaraRadera
 2. Vad ni har fått till det fint i trädgården, allt verkar vara tip top och i ordning. Blir lite avis för hos oss ligger det leksaker, söndertuggade gossedjur överallt. Hönsen sprätter i rabatterna, hundarna gräver stora hål i gräsmattan....suck. Nästa sommar har vi staket runt huset och rabatterna. Någon måtta får det vara!
  Ha det gott,
  Eija

  SvaraRadera
 3. Åh! Nästa år ska jag också ha luktärter! Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Luktärtor är så fina tycker jag och doften är ju helt underbar. Har en perenn luktärt sedan många är men den doftar inte alls, synd. Gillar din planteringshörna. Vilka fina vattenkannor!!

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 5. Ser fint ut, trots att det är 'vildvuxet' - härlig trädgård!

  Kram från Australien♥

  SvaraRadera
 6. Så fina, så fina. Och doftar så underbart LJUVLIGT!

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 7. Det är så fint med luktärter. Älskar den doften!

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Här står en stor korg full av luktärtor som klättrar så fint. Inga många blommor ännu men det kommer väl! Jag vill gärna anmäla mig till blioggträffen, jätte kul att få träffas på riktigt. Åker sen vidare och övernattar ute på den danska ön Fyn. Njut helgen!
  Visar månadens dukning i helgen, titta gärna in!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 9. Hur ser badrumet ut? Ni har det supermysigt

  SvaraRadera
 10. Jättefint!
  Nä varför sansa sig, det är ju så underbart med mycket blommor :)

  Ha det bra, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 11. Har kikat runt lite på din blogg! Underbara luktärtor! Mina blommar inte ännu, stoppade dom i jorden väldigt sent/Christina

  SvaraRadera
 12. Du kan plocka björkris och sticka ned i jorden innan du sår luktärtorna ( det skall vara torrt ris ).Plantorna klänger sig fast allteftersom de kommer upp. Ett litet tips som jag har testat. Fungerar jättebra. Hälsningar Eva L i Blekinge.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!