måndag 25 juli 2011

Väntad och oväntad vedleverans

I "Glesbygd" händer det minsann saker nästan jämt. Igår eftermiddag när sambon och jag höll på att fixa med en vedleverans som nyss hade anlänt, så hördes det plötsligt ett högljutt knakande. Det var ett av grannens gigantiska träd som knäcktes och föll med ett brak tvärsöver gatan. Bara så där! 

Vi rusade ut och kunde konstatera att ingen eller inget hade kommit till skada. Vår bil stod parkerad ute på gatan eftersom veden hade tippats på uppfarten precis tidigare, så vi blev lite nervösa där ett tag. Däremot låg trädet rakt över vägen så att inga bilar kunde köra förbi. Vad händer då? Jo, ur första bästa bil som stannar hoppar det ur en man som raskt öppnar bagageluckan, tar fram en motorsåg och sätter igång att såga trädet i delar. Nog kan man kalla det söndagsaction, - en sådan grej händer bara på vischan! 


Nu har vi staplat mängder med ved i vår gamla potatiskällare, och igår kväll när vindarna började bli riktigt kalla så tände vi vår fina spis för allra första gången. Jisses, så varmt och gott det blev i vårt lilla hus! Fröken Grön kommer iallafall att vara varm om kinderna i vinter!


* Får förtydliga att vi inte fick veden från grannarnas träd; den eldar de nog upp själva i vinter!

17 kommentarer:

 1. Action på hög nivå!
  Så ni fick grannens träd alltså? Det är ju kanon. Ved är guld värt när man har kamin/spis/kakelugn...
  På makens jobb föll träd i stormen på senvintern och han och ett par till fick dela på den. Kanon!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jo, jo nog händer det allt saker. Vilken dramatik. Tur att ingen blev skadad. Motorsåg i bagageluckan - det gäller att vara förberedd när ett träd får för sig att trilla ner ;-)

  Mysigt med brasan. Men nu vill jag allt ha solen tillbaka igen.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Wow, på landet händer det grejer! Mysigt med brasa, men tänk att det ska behövas såhär i juli! Hoppas solen kommer tillbaka snart! Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Livat på landet - jag gillar när folk agerar bara så där. Inne i stan hade man väl gjort en felanmälan till gatukontoret...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Jösses vilken tur att ingen blev skadad! Och action finns det jämt på landet, man får ju vara lite av sin egen smed. Det måste kännas gott att ha vedförråden fulla nu...fick ni ta hand om veden från trädet som föll?

  SvaraRadera
 6. Liever man på landet står man kanske ständigt i beredskap. Vilken lycka med att fallande träd. Gratis ved :-)

  Vad härligt med vetsakpen om en härligt sprakande värme i vinter.

  SvaraRadera
 7. Ja, det var då verkligen en händelse och att han hade motorsåg med sej då....! Jo, sånt händer nog bara på landet - action på hög nivå!!!

  Så härlig med ved och så mysigt med er nya öppna spis!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 8. Oj snacka om att vara förberedd på ALLT;) hihi kram J

  SvaraRadera
 9. Hihi, ja lite lantisaction så att säga :)
  Skulle varit superkul med bloggträff men jag bor ju så rackarns långt bort :(

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 10. Ja, det händer väl bara på landet (att första bästa bil har en motorsåg med sig alltså).

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 11. Det är på landet man ska bo, och i Skåne helst.-9
  kramkram Hillevi

  SvaraRadera
 12. Ja sån*t händer bara på landet...här oxå! Men så praktiskt:))) Vad mysigt att tända första brasan, vi som följt spisens insatallation oxå...*ler*...:)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 13. Mycket ved, gott när kylan kommer och tur att inte grannens träd ställde till med skador.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 14. Så vackert det är med ved! Härligt att kika in till dig! mvh elin och emelie

  SvaraRadera
 15. Nämen hej du! Jag läste nyss om dig i tidningen och tänkte "henne känner jag igen från fotokursen!" och här är jag nu. Vilken fin blogg och vilket underbart hem du har!
  Kram/ Elin i grannbyn.

  SvaraRadera
 16. Det var ju nästan så att man trodde att det stod någon med kamera någonstans! När allt sammanföll (he,he..) på det där sättet!
  Och du vet väl att så länge det är sommar så blir det svalt men aldrig kallt ;-D Men åh så härligt det måste vara att kunna elda i egen spis...

  SvaraRadera
 17. **Va kul att hitta någon som bloggar från samma by?=) Måste säga att ert kök är helt underbart, ja ni har mycket som är fint. Kommer fortsätta att titta inom, ha det riktigt gott. Kramen/Emma**

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!