tisdag 15 november 2011

Julrosor

Jag blir lika förvånad varje år när det helt plötsligt blommar vackert vita blommor i rabatten på framsidan av huset; julrosen Helleborus Niger är verkligen en fröjd så här års.


Alla mina julrosor har börjat sin tillvaro som innedekorationer under julen, men så fort marken tinat upp har jag planterat ut dem. De har dessutom en tendens till att fröså sig, så nu har det bildats en rejäl "dunge" utanför glasverandan. Så vackra, så vackra!

8 kommentarer:

 1. Har också några julrosor i rabatten.....förstår inte att de kan blomma så vackert....ibland liknar de bara torrt brunt gräs.

  Kram Anneli

  SvaraRadera
 2. Ja de är verkligen otroligt vackra, en hel dunge med dem låter fantastiskt:-), jag planterade massor med frön i stugrabatten på landet för två år sedan, men det sägs det tar flera år innan de gror, vi får väl se:-)

  SvaraRadera
 3. Wiee, mina blommar också!
  Får ju syrrans överblivna men sniglarna gillar mina. Hård kamp här...

  kram

  SvaraRadera
 4. De är så fina! Jag har också en vit som blommar nu och min mörka (som frösått sig en hel del) har nog blommat oavbrutet i ett år nu.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Ja, så vacker den är! Extra vackert blir det när de blommar i snön tycker jag. Därmed inte sagt att jag vill att snön ska komma nu...

  Har övat på fotoläxan, och det går sådär. Klantiga jag glömde anteckningarna i kurslokalen vilket ju inte direkt underlättar. Får hoppas jag slipper IG iaf ;)


  Hälsar Tamara

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!