måndag 14 november 2011

Krassefrön

Jag brukar inte vara så duktig på att ta reda på blomsterfrön för att spara till nästkommande trädgårdssäsong, men i år har jag faktiskt plockat ihop lite krassefrön. 

Starka nyanser av orange och gul försöker jag undvika att plantera in i trädgården, men i år sådde jag krasse med vaniljgula blommor på en gammal komposthög (som numera nästan har tagit dimensionerna av en stor kulle...), och det blev riktigt fint.


Tack till Marina, som var väldigt snabb med att skriva vad växten i mitt förra inlägg heter: Det är en Malabarspenat Basella Alba. Den har visst ätbara blad och går att fröså i grönsakslandet, men eftersom den gillar att ha det varmt och gott (vem gör inte det?), så passar den kanske bäst som krukväxt inomhus. Kan dock vara bra att veta att man har lite ätbar nödproviant i sovrumsfönstret, om det skulle uppstå ett krisläge, hehe!

6 kommentarer:

 1. Vilka vacka frön det var!

  Ha en fin vecka

  SvaraRadera
 2. Om du vaknar på natten och det kurrar i magen kan du bara sträcka ut handen, eller ta ett par små steg kanske, för att hitta lite att stoppa i magen. Alla borde ju ha en Malabarspenat i sovrumsfönstret!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Nu känner jag mig riktigt grön för jag har också samlat in krassekapslarna inför nästa sommar. Nu gäller det bara att vinterförvara på en plats som jag kommer ihåg till våren...

  SvaraRadera
 4. Lägg fröna luftigt bara så de inte möglar,,,,det har mina redan gjort. Typiskt.
  Kram på dig.

  SvaraRadera
 5. Läcker bild ! Kramar // Susanne ♥

  SvaraRadera
 6. Fint med krassefrön tills nästa år! Trodde först att det var gröna ärter...!:)
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!