söndag 6 november 2011

Veranda i dagsljus

Med risk för att trötta ut er helt, så bjuder jag på fler bilder från verandan idag. Det är svårt att fotografera där ute så att man får någon slags helhetsbild av hur den ser ut (den är bara 240x180 cm), men står man inne i hallen och tittar ut så ser högra halvan ut så här:


Det lilla bordet köpte vi redan för tre år sedan (alldeles för dyrt) av en gammal farbror med en märklig antiklada långt ute i skogen. Det har stått på verandan av och till, men hamnade på vinden för något år sedan. Nu får det vara med igen!


Allt "småplock" fanns här ute sedan tidigare; konstgjord blomma (nu under vinterhalvåret), lökformade vaser från Hemtex, zinkprydnad med liten pippi från Miljögården, spraymålade mässingsljusstakar från loppis och en skoknekt i gjutjärn från Skyrup. 

Vi har ställt stolarna i var sitt hörn på diagonalen, för att hålla en fri gång fram till dörren. (Vintertid använder vi inte den här ingången alls, men den är bra att ha om man ska bära in stora saker ibland, eftersom båda pardörrarna går att öppna.) 

Vänstra halvan av verandan ser ut så här:


Den gamla trälåren fungerar bra som förvaring för dynor och filtar som används i trädgården under sommarhalvåret. Fågelburen i taket kommer från Miljögården och gummidörrmattan från Rusta. En gammal trasmatta har fått flytta över hit från hallen på baksidan.


Fler ljusstakar från loppis, kudde och konstgjorda växter från Hemtex, träskor från Calou och fårskinn från den årliga lokala marknaden. Den gamla fönsterramen hittade vi ute i ladan när vi tog huset i besittning. Jag älskar den!

Nu väntar jag bara på skymningen, så att jag får tända ljusen och sitta här ute och mysa igen!

18 kommentarer:

 1. Den är verkligen supermysig, din veranda. Glasverandor är i stor sett alltid fina. Det skulle man ha en. Mm...

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Den är ju så fin och mysig er veranda!! Vackra fönster ! Önskar dig en fin söndagskväll .
  Kramar // Susanne ♥

  SvaraRadera
 3. Oj så vackert! Milda färger och fint ljus. Du fotar bra också!!

  SvaraRadera
 4. Hej igen! Du frågade om mina tittskåpsdjur. Jag bor ju i Finland så jag vet inte var jag kan rekommendera dig att söka. Men mina djur kommer från ett billighetsvaruhus, på leksaksavdelningen. :)

  SvaraRadera
 5. Gör absolut ingenting, det är ju så fint där!!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Alltså, det gör ingenting att du visar fler bilder... ;)

  SvaraRadera
 7. Jaha, lika fint i dagsljus som i skymningsljus.
  VI har också en kall veranda som vi använder när det kommer många hit på en gång = kalas. På sommaren går vi så mycket ut och in hela dagarna så då är oftast båda ingångarna öppna. Nu får kamelian och olivträdet bo där tillsammans med några andra växter. VI har ett element som sätts på när det blir riktigt kallt så frost blir där inte.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Så otroligt fint och inbjudande! Visst är den där fåtöljen en riktig hit? :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 9. Men ojojoj så fint det blev med stolarna! :)Läckra kontraster när de är svarta dessutom och att de matchar de svarta loppis-stakarna är ju ren bonus ;)

  Vet inte om det är samma kulör som ni har, men i min förra hall hade jag en liknande grönmålad spont. Jag älskade den färgen! Lugn och harmonisk.


  Hälsar Tamara

  SvaraRadera
 10. Den är verkligen fin er veranda.
  Hoppas du får en bra veka :)
  //Lotta

  SvaraRadera
 11. Hejsan, hamnade in här av en slump, och en timme senare har jag läst igenom allt. Det var det mest hemtrevliga jag sett på länge, underbart litet hus och fantastiskt vackert hem. Precis i min smak, här kommer jag att läsa och titta fortsättningsvis. Ulrika

  SvaraRadera
 12. Oj, oj oj, klart Fröken Grön ska ha en sån här helt ljuvlig veranda med gröna inslag, så himla vackert!! Den svarta stolen, den mildgröna pärlsponten, mattan, kudden allt!! Mycket smakfullt. Mari.

  SvaraRadera
 13. Det är bara en eldkorg som saknas utanför nu då;)
  Man kan använda den att ha växter i på sommaren och elda i för mys när man har gäster.. en del finns nu med galler till så man kan använda som grill:)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 14. Så kul att få titta in på din veranda igen och jag älskar verkligen min stol, den är såååå fin och så skön att sitta i!

  Så mycket fint du har på din glasveranda - vilken dröm att ha en sån!
  Tack för tipset om dörrmattan - har funderat över var man kan köpa just en sån!
  Ha en bra vecka nu!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 15. Så härligt!
  Kan tänka mig att det har blivit en mysplats.
  Gillar alla detaljer=))

  Ha en riktigt skön måndag/Hannis

  SvaraRadera
 16. Hej där!
  Hittade till din fina blogg av en slump och blev glatt överraskad! Här kommer jag att titta in igen.....

  Du tar underbart bra foton, väldigt inspirerande. Ska nog städa ur vår egen veranda här hemma nu när jag sett hur fint du har i din.

  Ha en bra måndag hälsar Moa på Söderbygården

  SvaraRadera
 17. Vilket fint hem du har och verandan är hur fin som helst...den vill man se mycket av:)
  Kram Emma

  SvaraRadera
 18. oj vilken fin veranda tack för att du lägger upp bilder:)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!