onsdag 8 februari 2012

Fåglarna får sitt

Nu när vintern har slagit till på allvar får man se till att hjälpa fåglarna på traven när det gäller att hitta mat. Vid senaste besöket på Erikshjälpen för några veckor sedan hittade jag en liten "fågelmatare" i trä som passar bra att hänga på stången mellan de gamla äppelträden. Det kan nog vara vintrigt fint att sticka röda äpplen på de där "nålarna" också.


Egentligen är den så där klumpigt ful som hemsnickrade träslöjdsprojekt kan bli ibland, men samtidigt tycker jag att den är lite kul på något sätt! Jag funderar på att snickra till en liten "bricka" med sarg, fästa allt på en rundstav och förvandla den till ett helt fågelbord att ha i någon rabatt i sommar. (Tänk om jag snickrade lika mycket som jag snackar om det. - Här är det mycket snack och liten verkstad just nu, om jag säger så...)

Ser ni förresten att det fortfarande är knoppar på min fina Awakening-ros? Helt makalöst... Fast längre än så lär de ju inte komma i kylan. Passa också på att spana in den not-so-raka nederkanten på träpanelen på utbyggnaden. - Där är det visst en sämre snickare än jag som har varit i farten, haha!

5 kommentarer:

 1. Ja, jag läste att så länge fåglarna har mat så klarar de sig hyfsat i kylan - det gällde både stora och små. Men jag tycker att de där små tunna benen - som tändstickor - som småfåglarna har inte ser ut att fixa kylan så bra? Men fåglar har tydligen ett annat system än vi...

  Din matare var ju ganska charmig. Det tycker nog pippisarna också :-)

  kram

  SvaraRadera
 2. Småfåglarna får man inte glömma nu i kalla tider. Här blir det talgbollar.

  Det är mycket som är märkligt i naturen. Hoppas bara växterna klarar naturens väderväxlingar. Men det ska väl gå...

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jättefint! ALLT som inte är i plast är snyggt när det gäller fågelmatsprylar! Vilken tur du hade!
  Ja, snacka går ju, som sagt....!!!:)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Det är ju busenkelt att snickra! I teorin...

  Tycker du ska se den not-so-raka kanten som den arkitektoniska detalj den troligen var tänkt att vara ;)

  Din porslinskanna passar fint för en tulpanbukett och säkert blir den bra för den hemgjorda hallonsaften du kommer att göra i sommar. Hallonsaft var favoriten när jag var liten (vi fick aldrig läsk ;))!

  Ugglan är förresten från en gömma hemma hos mamma. Visst är den fin?

  Tamara

  SvaraRadera
 5. En kul fågelmatare...och om jag kommer till svärmors kolonilott medans det fortfarande är vinter ska jag ta kort på deras fågelbuffé...helt obeskrivlig som de gör själva med hönsnät och jag vet inte vad. Hönsnätet gör att de stora rovfåglarna inte kommer åt de små stackarna när de sitter och äter i godan ro.
  Ha det så gott!!
  Kram kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!