söndag 22 april 2012

Sol och regn

Trots prognos om regn, bjöd gårdagen på sol nästan hela dagen. Jag var inte sen att hoppa i trädgårdskläderna och riva av några timmars hårt arbete. Det blev mest gallring av ogräs i rabatterna på södersidan, samt gödsling av rosorna som jag planterade i augusti-september. De både blommade och växte så det knakade under hela den milda hösten; jag ser verkligen fram emot den nya säsongen, så att de små liven får växa till sig ännu mer!


Idag har det småregnat nästan konstant hela dagen, men det har ändå varit ganska ljummet ute. Har man ordentliga regnkläder, så finns det ju inget som hindrar en från att vara ute ändå! I full mundering avverkade jag ytterligare några timmar med att rensa upp och gräva ut lite mer i rabattkanten på baksidan av huset (östersidan). Här växer rosa ölandstok, kaprifol, två små buxbomklot och några väldigt missnöjda lavendelplantor, som efter tre års tjatande äntligen ska få flytta till den soligare sidan av huset i sommar. 


Jag passade på att fixa till lite bättre dränering under stuprören, med grus och stenar. Det är så enkelt att göra dessa små "steninstallationer", som både är fina för ögat och ett bra sätt att se till att regnvattnet inte gröper ur marken. En rostig gammal senapskula som jag hittade i ladan blir en extra kul detalj.


Stuprören är för övrigt en av de saker vi fortfarande är allra mest nöjda med på huset. Vi är så glada att vi tog beslutet att sätta upp rännor och rör i äldre stil när vi putsade om huset för snart fyra år sedan. Det sved visserligen lite extra i plånboken, men de passar verkligen bra på ett gammalt hus!

Till nästa helg ryktas det att det ska bli 20 grader varmt. Om man tar semester eller kompledigt på Valborgsmässoafton kan man ju dessutom få till en riktig långhelg. Tänk så mycket trädgårdsarbete  det kan bli av då!

12 kommentarer:

 1. Hejsan! Kikar in hos dig för första gången. Vilken jättefin blogg du har. Vad kul att gå på "loppis" i USA. Vilket härligt hus ni verkar bo i :) Ha en bra söndagkväll!

  Kram Kina

  SvaraRadera
 2. Jaa, en sån där stenhög vill jag också ha ute vid Shedet. Regnet stänker ner alldeles för mycket..
  Vilken loppis du varit på, den missade jag vid min tur dit.
  Sprang ju på Disneyland o Universal Studios, så jag får väl skylla mig själv! Du måste visa mattan på plats sen, så nyfiken..

  kram

  SvaraRadera
 3. Så fint du gjort.
  Gillar den snygga stensamlingen....

  Loppisen du besökt verkar ju jättehäftig, tror dock aldrig jag kommer dit, gillar inte att flyga så långt!

  Kram Anneli

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Nog blir det fint allt! Och som du säger blir det en extra titt för ögat.
  Oj! 20 grader?. Du, kan jag beställa nu på en gång?
  Här fick vi vinter i fredags igen, men sån tur verkar det försvinna mer o mer.
  Vill oxå ner i jorden och bli skitig jö!

  Ha det gott!
  kram

  SvaraRadera
 5. I går hade du och jag då rakt inte samma väder men idag har vi tydligen haft lika. Jag har också varit ute iklädd regnkläder. Det gick bra!

  Mycket fint med stenarna under stupröret. Sådana små saker kan vara mycket effektfulla.

  Jag flexar nästa måndag så det får väldigt gärna bli bra väder. Hoppas på fyra dagar utomhus.

  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Så fint med stenarna under stupröret, gillar sådana små genomtänkta detaljer i trädgården. Och du, vilken loppis du visade i förra inlägget. Ojojoj... hur toppar man ett sådant besök? :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 7. Vad kul att du skrev om min header, för precis när jag läste din kommentar tänkte jag att jag kanske skulle byta ut den,... <men nu väntar jag förstås ett tag!

  Ha en bra vecka. Kram marie

  SvaraRadera
 8. Jag hoppas också på trädgårdsväder nästa helg! Ogräset har tagit över min trädgårdsgång vilket jag ogillar. Jag tänkte ge det en match och gärna i solsken!

  SvaraRadera
 9. Så härligt med trädgårdsarbete och sol! Solen har vi inte sett här på länge - bara kyla och kallt!
  Ja, prognoserna verkar inte stämma alls - vi har sol här idag, trots att det skulle bli mulet!
  20 grader nästa helg tar jag med en nypa salt - den prognosen verkar krympa ju närmre vi kommer...! Hm..!
  Härligt i alla fall att vara ute i trädgården och arbeta lite! Jag hoppas på det idag!
  Ha en fin start på veckan!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 10. Flea Market verkade vara en pärla, jag såg mycket fint.
  Du, jag håller med dig om stuprören. Det gör så mycket till huset att även de passar in, det är det värt! Funktionellt och fint med steninstallationen.
  Önskar dig en fin start på nya veckan,
  /Cia

  SvaraRadera
 11. Ta inte ut dig, vila är ett måste!!

  Väldigt snyggt med stuprören och dräneringen. Vi borde byta alla våra stuprör men det orkar vi inte... får fixa lite snygg dränering ist :)

  KRAM

  SvaraRadera
 12. Jag väntar ihärdigt på varmare väder. Inte för att vara ute i trädgården (för det vet du att jag inte är någon trädgårdsmänniska)men bara för att njuta av solen!

  Och det är tur att jag inte var med på loppis i USA, för då hade det blivit överlass. Inte bara lite utan väldigt mycket=))

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!