lördag 2 juni 2012

Marknadsdag

I "Glesbygd" är tillvaron lugn och stilla för det mesta, men inte idag. Idag har det nämligen varit den ena av byns två årliga marknadsdagar, då vårt lilla samhälle invaderas av både knallar och besökare. I backen ner mot byn har bilar och människor kommit i strida strömmar...


... och jag har suttit på vår glasveranda och glott på folk mest hela dagen, eftersom alla måste passera vårt hus för att komma till marknadsplatsen som ligger precis uppe på backkrönet. Gatan utanför har varit rena rama parkeringsplatsen hela dagen! (Solhäll skymtar till höger på bilden här nedan.)


Själv var jag uppe en sväng redan imorse och handlade en fjärilslavendel, två pelargoner och fyra påsar färgglatt strössel. Annars var det mest bara skräp... Grannen på andra sidan gatan hyr ut sin uppfart till en gräddbollförsäljare. Hmm, det kanske vi också borde göra. Undrar om man kan kräva betalt i gräddbollar?

9 kommentarer:

 1. Du är rolig du, jag kunde se dig vaggande och skrockande i en stol över hur alla såg ut när de gick förbi..kladdig runt munnen av alla skumbollar du håvat in!

  kramen på dig

  SvaraRadera
 2. Att sitta och glo på folk är verkligen en höjdare. Lite gräddbullar på det och lyckan är gjord :-)

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Ni ser ju i alla fall ut att ha SOL och hyfsat väder! Här är rena höststämningen med halv storm och mulet!

  Ja, det är ju marknadstider lite här och var och små bygder lever upp lite! Standarden på marknaderna varierar ju som sagt...! Mycket är ju skräp som man inte vill ha! Ja, du kanske skulle hyra ut och få en årsförbrukning på gräddbollar!:)
  Ha en fortsatt fin helg!
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Perfekt ju, första parkett och du slipper trängas! :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 5. Marknad är mysigt, även om där oftast är mest skräp.
  Vi bara måste besöka både Kiviks marknad (makens hembygd) och Sjöbo marknad varje år. Gå något varv, låta barnen åka karusell, köpa marknadskarameller, och framförallt - titta på folk.
  Trevlig fortsättning på helgen!
  Ulrika

  SvaraRadera
 6. Tackar för inbjudan :) Hann dock aldrig till grannbyn idag... men visst är det väl dags i höst igen?
  Fint du flätat med pilen! Har du fått humlestörar också i jorden? I vår trädgård händer just ingenting - jo det växer i grönsakslandet och det är jag glad för :)

  Ha en fortsatt fin helg!
  /Pernilla

  SvaraRadera
 7. Vilken ide! Klart ni måste kunna ta betalt i gräddbullar, mums!
  Ja, det är skönt att det gick bra med försäljningen, so far. Idag skrivs papprena under och sen får vi väl se om vi hittar ett hytt hus!

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 8. Vilken mysig sysselsättning!!

  SvaraRadera
 9. Jag lämnar gärna en kommentar,eftersom Du hälsat på hos mig.Tack-Jag tycker det låter jättekul att sitta på glasverandan och kolla på alla som går förbi.
  Ni verkar dessutom att ha bra väder,är det kokosboll Du menar med gräddboll?

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!