fredag 8 juni 2012

Orkidé

Jag har fått en orkidé i present i veckan. Den är verkligen utomjordiskt vacker, och pistillen är som en liten knallgul alien där i mitten. 


Konstigt, men i hela mitt vuxna liv kan jag inte minnas att jag någonsin har ägt en orkidé. Det är en blomma som jag alltid har betraktat som "överkurs" och som jag liksom på förhand har utgått från att jag inte klarar av att hålla liv i. Remains to prove myself wrong...


Jag tror bestämt att jag får googla lite skötselråd. Än så länge verkar den iallafall trivas bra där den står, i ett av fönstren på glasverandan.

P.S. Jessica; så roligt att du hittat hit! Nu får jag passa mig extra noga vad jag skriver, för nu finns det ju någon som kan kika över staketet och se om det stämmer, hihi! D.S.

12 kommentarer:

 1. Jessica, grannen8 juni 2012 19:18

  Hihihi, ja o nu går jag hemma med massa tid att spana på din, något mer, välvårdade trädgård! Förresten vill du ta dig an en kronärtskocka? Jag har redan planterat ut massor men har fler kvar... De behöver kärlek!

  SvaraRadera
 2. Den är jätte fin. Och det är inget att oroa sig över de är super enkla.
  Ha en trevlig helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag gillar orkidé!Och det där var en energifärg.
  Min mamma samlar på dom, från olika världsdelar och olika arter som hon säger. Blommar jämt hos henne.
  Själv lyckas jag aldrig få det att bli mer än en pinne efter blomning...

  Tänkte på dig igår när jag var in på en butik där det stod fullt med grön Ekeby-keramik=))

  SvaraRadera
 4. Väldans enkelt med denna blomma... vattna bara då o då...glöm däremellan...nyp lite om bladen gulnar...göm bakom gardin då den inte blommar...

  SvaraRadera
 5. Alien, det var en bra beskrivning, för så är det, en outgrundlig liten figur där i mitten! Vilken fantastisk färg på orkidén.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Tjusig färg - men inte är den svårskött! Brudorkidé/Phalaenopsis klarar t o m jag som INTE är bra på inomhusväxter. Den kommer du att ha glädje av under mååånga år. Kul!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Så fin och helt otrolig färg!

  Den klarar du galant, inte svårskött alls.

  Fin helg ,
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 8. Ojdå! Läser kommentarerna här om att okidé är en lättskött blomma. Vad gör jag för fel då?! Hos mig blommar de bara en gång, sen blir det liksom inte mer. Och jag har googlat. Hm...

  Nåja, hoppas du lyckas bättre med din tjusiga present!

  Tack för tipset om Tollarp. Ska se om jag får med mig han den långe på en "rastningstur" ;)

  Tamara

  SvaraRadera
 9. Grattis, orkieer är mina bästa vänner. De vill bli älskade, men de är inga "klängväxter". Dom anpassar sig efter sin skötare dessutom. Lycka till!
  /Anita

  SvaraRadera
 10. En vän till mig har döpt ALLA sina orkidéer! Namnet är torsdag vilket även är den dag de får ett vattenpass, no morse no less. :)

  SvaraRadera
 11. <<<<<visst är orkideen en fin blomma. jag har en som har samma färg som din. Vattna mer sällan...alltså sparsamt. hellst med dropp vatten (alltså då¨det har regnat) el så tar du till vara the vatten o låter det kallna.klipp inte av stängeln helt sen då den blommat klart.. utan låt den ha 3 "ögon" kvar..ögon menas med "skarven " på stjälken.. Lycka till.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!