torsdag 6 september 2012

Punk och prinsessa

En av mina favoritperenner är astilbe. I trädgården här hemma växer flera varianter, både i vitt, ljusrosa, ceriserosa och vinrött. Flera av dem är överblommade sedan länge, medan andra blommar som mest just nu. 

Ståtligast för tillfället är den här knalliga varianten, som står i skuggrabatten mellan de gamla plommonträden. Jag älskar hur den liksom bara är "too much", både i färg och form!


I bakgrunden skymtar en vacker höstanemon, som är nyplanterad för säsongen. Vacker den med, fast på ett mer klassiskt sätt. Lite som att ha en rockig punkare och en prydlig prinsessa i samma rabatt! Men "opposites attract", eller hur?


Nu ser jag fram emot att kärleksörten också ska börja blomma; även den en favorit, som finns på många ställen i trädgården. Vad har ni som blommar i era rabatter så här års?

9 kommentarer:

  1. Åååå längtar tills jag har en massa astilbe i mina rabatter! För just nu blommar inget, får se om min höstanemone vill blomma...

    SvaraRadera
  2. Inte mycket som blommar tyvärr. Men kärleksörten, lite atilbe och mina höstöga tror jag dom heter.
    Ha det skönt från Maria

    SvaraRadera
  3. Astilbe är faktiskt en växt jag inte har och inte är så förtjust i heller. Vet inte riktigt varför, kanske ändrar jag mig. Det har hänt med andra växter.

    Kram

    SvaraRadera
  4. jag har oxå astilbe..en vit o 3 rosa..som blommar nu, den mörkröda är utblommad---sen har jag lila sköldpaddsört.en lilja, klematis= 3 st..Dahlior o gladioler..o sist ut är väl kärleksörten..ja tigerlilja har jag oxå..o ´gul rubeckia..en hel del tycker jag..din anemon va så fin!!

    SvaraRadera
  5. Astilbe är faktiskt väldigt trevlig, blommar fint och länge. En annan höstfavorit hos mig är solbruden. Sen har maskrosorna börjat blommma igen men det är ju en annan sak...

    SvaraRadera
  6. I alla fall ingen vacker Astilbe!! Men det går ju att åtgärda...Värre är det med Kärleksörten, små feta gröna larver äter varje år upp bladen, så det ser lite ynkligt ut när man tar in en bukett och det bara är blommorna längst upp...
    Ha en fin fredag!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  7. Ja, visst har vårt nya kök potential? :) Tapet har jag nu hittat och beställt, det går framåt och vi har knappt haft huset en vecka ens!
    Vackra trädgårdsbilder, jag får gå in och spana på din blogg när vi ska börja fixa i nya trädgården, du är så inspirerande!

    Kram

    SvaraRadera
  8. Wow vilken härlig färgklick i rabatten! Visste inte att det fanns astillbe som blommade så här sent, den måste jag bege mig i jakt på :)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!