lördag 26 januari 2013

Glasburkar

Förmiddagspromenaden till Erikshjälpen (som ligger bara ett "pärakast" hemifrån) på lördagar är en långlivad tradition, som upprätthölls även idag. Ett gäng glasburkar med trevligt knoppigt lock hamnade i min korg. Fina som de är, men även praktisk förvaring för sådant man vill ha utom räckhåll vid de tillfällen då mössen får för sig att göra studiebesök i skafferiet. 



Polkagrisar kanske en del tycker ser lite juligt ut, men jag tycker de är hur läckra som helst året runt. Och jag älskar känslan av godisbutik!

11 kommentarer:

  1. åh så jätte fina burkar.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga och praktiska burkar du hittat. Ha en bra fortsättning på helgen!
    // Mia

    SvaraRadera
  3. Visst är det fina de här glasburkarna! Exakt likadana har jag, en gång köpta på IKEA, säkert på 70-80-talet nån gång! Och de står sej genom åren och är himla användbara, särskilt när man bor på landet, som sagt! Vilken tur du hade!!!
    Ha en härlig lördagskväll!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Godisbutik var det rätta ordet! :)

    SvaraRadera
  5. Nu har jag också diskat upp mina "fynd"! Snart lördagsgodis ;) tack för alla träffar idag, så trevligt med lite vuxet sällskap :) lova att komma så fort nespressosuget sätter in!

    SvaraRadera
  6. Gillar !!! Vad fick du ge för dem?

    SvaraRadera
  7. Så fina! Jag tänkte idag att det inte är konstigt att jag inte hittar något på loppisar. Jag åker ju sällan dit!

    Kram

    SvaraRadera
  8. Riktigt fina fynd du gjort!!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  9. Riktigt fina burkar! Onekligen smart förvaring när man bor på landet och riskerar påhälsning av möss. Barnen hade en gång glömt att sätta locket på en av våra burkar vilket resulterade med burk med mus i! Mindre skoj, ha såg så ledsen ut att jag fick släppa ut honom. Liza

    SvaraRadera
  10. Jättefina glasburkar, förstår att du fastnade för dem!

    På tal om möss i skafferiet så känner jag igen det, även om våra håller sig under diskbänken och i porslinsskåpet än så länge, men jag vill inte gärna på små lortar i mina ugnsfasta formar.
    Anticimex kom ut med en supersmart råttfälla. Det är en avlång smal papplåda med två hål i varje kortända och precis innanför sitter en råttfälla på varje sida. I mitten av lådan ligger en liten pappbit indränkt med nåt som luktar gott och så fort de sticker in huvudet i hålet så vips... en mus mindre. Och fällorna är riktigt bra också, de gör jobbet till skillnad från träfällor vi köpt på Coop där de stackars små mössen bara fastnar och plågas tills man hittar dem och själv får avsluta jobbet.
    Kan alltås rekommendera Anticimex råttfällor ifall ni kanske råkar ha de kopplade till er hemförsäkring, för då kommer de hem till er gratis :)

    SvaraRadera
  11. Så fint du hittade och mamma mu var ju söt! ;)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!