torsdag 21 februari 2013

Här hänger Hilding

Jo då, fina hissgardinen Hilding kom på plats häromkvällen och den nya gardinstången likaså. Möjligtvis tycker jag att stången kom aningen långt ut från fönsterkarmen, men det blev onekligen mycket ljusare i sovrummet. Banden man knyter om "rullen" var hur låååååånga som helst, så dem har jag helt sonika klippt av en bit. (Provisoriskt på bilden, jag lovar att klippa jämnare och fålla ändarna!) Det kanske man inte skulle, men det såg mest bara konstigt ut när de hängde och dinglade långt nedanför fönsterbrädan.


Eftersom det inte finns persienner i sovrumsfönstret så rullar vi ner gardinen om kvällarna. Kanske inte den mest praktiska lösningen när man måste rulla upp den igen varje morgon, men det fungerar faktiskt över förväntan.

Nu när vi äntligen har fått lite nya eluttag i huset så passade jag på att köpa en liten lampa att ställa i fönstret. (Från den där förrädiskt trevliga lampaffären jag går förbi efter jobbet, ni vet.) Först fick foten en svart skärm, men det blev inte alls bra, så igår gick jag tillbaka till affären och bytte till en vit. Mysbelysning!


Angående vår tjuriga värmepump så kan jag meddela att reservpatronen (eldriven) faktiskt gick igång igår, så vi har haft det varmt och gott i natt. Nu är elektrikern här för att kolla vad som gick på tok, så det ska nog bli ordning på torpet till slut.

11 kommentarer:

 1. Det är så mysigt överallt hemma hos dej...genomtänkt och lagom av allt. Skärmen hör dit...
  Men du...+12...det är ungefär som vi hade en hel vinter i sovrummet...Tack och lov är det ett minne blott, isolerat, nya element och en kamin...aldrig under +20 nu om jag får bestämma...
  Hoppas kaffet smakar gott hos grannen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Det ser så fint ut så med både gardin och lilla lampan.
  Hoppas verkligen ni får rätt på värmen igen så ni slipper ha kallt.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ser mysigt ut hos dig! Mycket charm i huset! Blir det jobbigt att hissa ner gardinen hela tiden kan ni väl sätt en träpersien innanför kappan. Det har vi. Finns lite överallt och kommer bara synas när ni hissar ner den.

  kram louise

  SvaraRadera
 4. Frida Ekman är det ja, hon var hos oss i april i fjol. Vilken tidning ska ni vara med i, meddela så fort su vet så jag kan köpa! Vi kanske är med i Älskade Hem i vår, tror Frida sålde ett reportage dit., kanske.

  Så fint ni får det i sovrummet!!

  KRAM

  SvaraRadera
 5. Fint det blev med hissgardinen, snyggt med en randig i sovrummet!
  Vilken rar lampa, passar så bra och skönt att det löste sig med värmen!

  Kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 6. Så jättefint det blev med gardinen!
  Säkert snyggare med en ljus lampskärm än en svart! Klokt val!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Hej, länge sen jag va in o hälsade på.. fin gardin.. lite kämpigt tycker jag det skulle va att varje kväll dra ner den.. Va mysigt det skulle va med en kakelugn..just nu skulle jag gärna ha en sån.. vi har bara +17 inne..inte eldat nått ännu idag....(vi gör det i en stor panna som är ute..o har rör dragna undermarken hit till huset..)Va fina gamla tallrikar du har i din hylla!o sen va lite snö ni har..vi har mycket av den varan ännu.;( Kramar

  SvaraRadera
 8. Jessica, grannen21 februari 2013 12:56

  Grannen sitter här med kaffet! Var är fröken grön? ;) kom när du känner för det, huset är städat o klart! ;)

  SvaraRadera
 9. Jättemysigt hos er, och lampan är ju söt! Små saker kan göra en så lycklig.

  SvaraRadera
 10. Fint , vi ska byta fönster på hela framsidan,,och då försvinner alla våra persienner som finns emellan,,hissgardin är fint men orkar man med det? Hilding var mycket fin,,du har så mysigt hos dig precis i min smak,
  HA det gott kram MOnica

  SvaraRadera
 11. Så snygg han är din nya Hilding! ;)
  Ha en finfin helg! /Lotta

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!