måndag 25 februari 2013

Städat pysselrum

Jag får passa på att visa upp resten av pysselrummet nu medan det är så välstädat. (Det lär ju inte vara så länge...) Det är egentligen rena rama mörkerbunkern i just det här rummet nere i källaren, men lite bättre har det allt blivit sedan jag fick ett uttag för en arbetslampa.


Jag sneglar på bloggar och i inredningstidningar och tycker det är så himla snyggt med alla stilrena, svartvita arbetsrum som tycks vara det som gäller just nu. Så där lite Tine K, lite Marrakech, lite industri, lite insektstavlor, om ni vet vad jag menar. Sedan tar det bara två sekunder för mig att inse att jag ÄLSKAR färg alldeles för mycket för att kunna ha det så, och här nere i källaren kan man ju passa på att ta ut svängarna rejält.


På hyllorna trängs loppat och nytt, souvenirer och arvegods, fult och snyggt, allt i en salig blandning. För sådan är jag!


I en "död" hörna klämde jag in min gamla Hemnes-spegel från IKEA, som inte riktigt har hittat sin plats på Solhäll än. Jag känner redan nu att den inte kommer att få stå kvar här så länge heller, men tills vidare är det ett smart sätt att göra ett litet rum aningen större. Den lilla blågröna pallen är ett av mina käraste loppisfynd.


Både arbetsbordet och hurtsen är också gamla IKEA-grejer från arbetsrummet vi hade i lägenheten i "Storstad". Inte det mest pittoreska man har skådat, men ganska praktiskt. Hurtsen fick sig en omgång grön (så klart!) färg redan tidigare, och jag tror jag ska måla arbetsbordet också framöver. Kanske är det på den här bordsskivan jag ska träna på att måla gråvita schackrutor/harlekinrutor innan jag går loss på hallgolven?

15 kommentarer:

  1. Din källare ser ut som en dröm av fräsch-het (vilket konstigt ord att skriva), fina färger och finurliga loppisfynd. Min källare är som ett råtthål i jämförelse (eller mushål om man vill vara bokstavlig).

    Och varför följa trender, när man kan ha en egen stil istället? Du gör helt rätt.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Åh, så fint du har gjort och alla fina lådor, nästan som karameller där på hyllan! Så inbjudande och fint! Jag tänker lite som du, när det gäller detta med slimmade snygga arbetsrum i svart/vitt! Så vackert att titta på, men så blir det nog aldrig hos mej heller - man har ju det man har och det man trivs med helt enkel!

    Dina gröna färger är sååå läckra och det är så mycket DU! Den lilla pallen är som ett smycke, så söt!
    Soliga sportlovskramar
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Åh vilken fin blogg du har. Jag tittar och njuter. Önskar att mitt pysselrum var så fint som ditt men drömma går ju..:)
    Ha de gott!
    Kram Katha

    SvaraRadera
  4. 👌Älskar dit pysselrum! Kan vi inte flytta in det i mitt så har vi ett fönster till alla fina saker, jag har bara fula saker o oordning!

    SvaraRadera
  5. Så mysigt - och färgglatt!! Verkligen fint :) Kram från Australien♥ ~Pernilla

    SvaraRadera
  6. Vilket drömrum! Jag vill gärna ha ett pysselrum men trots att vi har ett så stort hus så finns det inget rum över till sådant. Jo, plats i källaren har vi ju iofs men där är kallt. Träningsrummet är fräscht och där blir man ju snabbt varm. Maken har en verkstad i ett rum, sen är det matkällare, pannrum, ett rum med vattenrening och blomkrukor och sen ett stor som vi har återvinning, vinterdäck och trädgårdsmöbler i.
    När barnen flyttar en gång så blir det rum till pyssel.

    Jag gillar ditt rum med färg!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Så fint du har det!Jag tycker det är mycket vackrare med färg än tex svart/vitt....det håller ju på o blir inne med färg igen..så det vita är snart en saga blott.

    SvaraRadera
  8. Vilket härligt pysselrum du har. Känner igen det där med att ordningen inte varar så länge :) Liza

    SvaraRadera
  9. Jag tycker ditt pysselrum är mer inspirerande än något avskalat stilrent svartvitt! Det ska ju vara varmt och inspirerande och det är ditt! Jag älskar din inredning och du gör så fint hemma hos er!

    Kram Linnea

    SvaraRadera
  10. Åh, glömde fråga om du har några färgnummer att dela med dig av... typ din dörr i förra inslaget och hurtsen. Det är så svårt att se färger på små pappersprover! Du har ju lyckats hitta "rätt" gröna!

    Kram

    SvaraRadera
  11. Så det blir rutigt golv i hallen? Kommer ju blir sååå snyggt.

    Ditt pysselrum är också hur snyggt som helst. Många kul detaljer och ett rum där det ser ut att kunna bli många kreativa lösningar.

    Huckletanten, eller är det bystdrottningen(?), som softar på hyllan är bara hur söt som helst!

    Tamara

    SvaraRadera
  12. Skulle ge vad som helst för det källarutrymmet...och med dom färgerna!! Det ska vara färg, det ska vara liv...Sen blir jag imponerad av ordningen, det lilla krypin jag har på vinden som arbetshörna...man kan tro att stormen dragit fram där!!
    Ha det gott!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  13. **Jag skulle oxå vilja ha ett sånt fint pysselrum, men det får bli när vi har börjat kasta ut barnen =)Så härligt med så mycket färg! ha det gott/kramiz Emma**

    SvaraRadera
  14. Men sååå underbart fint!!!!! Man blir ju lycklig och sprallandes glad!!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!