måndag 4 mars 2013

Verandapremiär

Vilken fantastisk söndag vi hade i "Glesbygd" igår! För min del blev det efterlängtad kaffepremiär ute på glasverandan, där det blir riktigt varmt och gott när solen skiner. Vad jag ägnade mig åt mer än kaffedrickandet framgår nog av bilden. (Tidningskorgen är ett loppisfynd, så klart! Men ni trodde nog inget annat...)


Mitt lilla apelsinträd fick också komma ut i ljuset för första gången i år, i sällskap av ett alldeles nyinköpt olivträd från lördagens tur till Blomsterlandet. Tänk, jag har aldrig haft något olivträd förut, men för 99 kronor kändes det som ett rimligt tillfälle att skaffa ett. Nattetid är det nog fortfarande lite för kallt här ute, så då får träden komma in i stugvärmen igen.


En gång i tiden köpte vi Solhäll nästan enkom för verandans skull, för det var det finaste på hela huset då. Dagar som igår förstår jag hur vi tänkte!

17 kommentarer:

 1. Visst var det en underbar vårsöndag igår?
  Var på auktion utomhus och jag stod lutad mot en ladugårdsvägg med näsan mot solen.

  Olivträdet var ett riktigt fynd, de brukar allt kosta mer.............

  Kram Anneli

  SvaraRadera
 2. Vilken fin veranda
  Och härligt med lite nya växter ,har haft flera olivträd ,men tyvärr inte klarat dem mer än ett par år
  Ha en skön kväll

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar veranda. Precis så vill jag att våran veranda ska se ut.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Alltså din veranda är fantastisk. Jag vill också ha ett hus med en så fin veranda att sitta och njuta på med en kopp te och en tidning. Jag drömmer vidare om det helt enkelt...

  SvaraRadera
 5. Så härligt med solen och dina nya växter.
  Jag har druckit te i Lugnet och det känns nog som ditt kaffe i verandan.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Marie (i blomsteraffären)4 mars 2013 18:56

  Åh vilket fantastiskt ljus! Härliga bilder!

  SvaraRadera
 7. Jessica, grannen4 mars 2013 19:02

  Er veranda, I looove! Vi kan byta, mot min korg, schyssta!? Måste komma o kolla in hyllan snart, imorgon kanske. Nu är Alva o Elias halvsjuka igen (gaaaah) o m är iväg ikväll.. Kram bästa grannen i världen!

  SvaraRadera
 8. Åh vad härligt!! Här var det -18 (!) i morse och under de senaste dagarna har det kommit kopiöst med snö. Inte kul alls :(

  SvaraRadera
 9. Åh, vilken veranda! Förstår att ni föll för den när ni såg huset, den är ju underbar. Så fint och vårligt du har fixat där.

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig veranda! Fattar att du vill sitta där! Jag väntar att man får göra i ordning balkongen! Vår och sol är så härligt och väcker all planering i huvudet:) Har en skön tisdag!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 11. Men åhhh!
  Jag vill också ha en veranda med sol på!
  Förstår att du trivs där=))

  SvaraRadera
 12. Jag förstår precis hur ni tänkte!! Nu ligger vår veranda inte alls i så soligt väderstreck, och grannens skog börjar även ta den gnutta som brukar hitta dit...ska för övrigt ha ett samtal med den grannen snart...*skrattar*. Och av dina bilder har jag också lärt mej en sak...mitt citrusträd har gått till de sälla markerna, inte ett blad finns det kvar...och jag i min enfald trodde att det möjligen tappade alla blad på vintern och fick nya nu på vårkanten...Däremot har jag ett olivträd, som inte alls är lika stort och vackert som ditt, utan lågt och spretigt...som dessutom kattdamerna tuktat med jämna mellanrum. Sååå fint på din veranda!!
  Ha en riktigt bra tisdag!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 13. Åh, så ljuvligt! Hade mer än gärna haft en sådan veranda nu när vårsolen är här!=) Såå fint!

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 14. Så idylliskt det låter med kaffe premiär på verandan, själva har vi gjort vår kaffe premiär ute mot södergaveln och njutit för fulla muggar;)

  Ha en fin dag/Kram Lussan

  SvaraRadera
 15. Förstår verkligen att ni förälskade er i glasverandan. Så otroligt vackra fönster. Önskar så jag hade en glasveranda hemma i Hult men det får bli en trädgårdspaviljong istället. Liza

  SvaraRadera
 16. Underbart att det nu äntligen går att njuta av lite sol och värme! Din veranda är precis lika fin som vanligt, förstår att ni föll för det!

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 17. Åh så härliga bilder! KRAM Petra

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!