måndag 1 april 2013

Årets första trädgårdsdag

Jag säger som Gert Fylking brukade göra på Svenska Akademiens nobelprisavslöjande: ÄNTLIGEN!!! Fast i mitt fall jublar jag över att jag idag för första gången i år har varit ute och jobbat i trädgården. Vilket härligt soligt väder vi har idag! 

Sekatör och grensåg rotades fram ur ladan, och sedan gick jag loss på den muterade gamla paradisbusken som står bakom den gröna bänken nere i det jag kallar naturbersån. Busken blommade dåligt förra sommaren och hade bara en massa kala stammar och nästan inga blad alls, så nu kapade jag den rejält för att låta den börja om från början. Paradisbuskar lär vara ganska  snabbväxande, så jag hoppas den tar ny fart och kommer igen med ny kraft i sommar.


Jag gick loss lite grann på snöbollsbusken med, när jag ändå var i farten. Det är inte så länge sedan sist, men den växer så det knakar på höjden, så jag får nästan ta lite varje år för att hålla den i schack. Det finns inte speciellt många tecken på liv i trädgården ännu, men i den soligaste rabatten på framsidan hittade jag i alla fall de här små krabaterna:


Tänk vilket underverk lite sol och en sekatör kan göra med ett gnälligt vintertrött blekansikte! Att väderprognosen visar på nytt snöfall torsdag-fredag väljer jag att ignorera tills vidare...

12 kommentarer:

 1. Usch ja, mer snö... jag hittade några stackars krokusar jag med under löven, bäst de får vara kvar därunder tills snörisken är borta, när nu det blir...
  Det får gärna bli något varmare innan jag ger mig ut i trädgården, snö i skuggan är inte bra för mitt trädgårdsintresse!

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Vi ignorerar och blickar två veckor fram i tiden när de lovar 15 grader på dan och plus även på natten :-) Snyggt jobbat med sågen och sekatören.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Same same fast i en annan trädgård!jag kommer nog inte att kunna borsta håret i morgon bitti. Men det var värt all möda...TinaTheShed

  SvaraRadera
 4. Härligt! Saknar verkligen vår gamla trädgård när jag ser dina bilder! Är så skönt att få röja loss i trädgården och hitta små spirande skatter!

  SvaraRadera
 5. Jessica, grannen1 april 2013 18:47

  Vi har sågat ner stora träd o räfsat! Sååå gött!

  SvaraRadera
 6. Vi hoppas väl att den väderprognosen hinner ändra sig igen. Inte mer snö nu! Nu har jag verkligen fått smak för utelivet så det får inte vända igen. Så strejkar jag! (Från vad???)

  Kram

  SvaraRadera
 7. En härlig dag idag!
  Paradisbuskar växer jättesnabbt! Vi kapade våra längs marken för några år sedan, redan året efter var de stora och blommade igen.
  Ulrika

  SvaraRadera
 8. Härligt, nu kör vi! Jag tänker också ignorera väderrapporterna tills motsatsen är bevisad. Det är ju april, för sjutton! Kram Hanna

  SvaraRadera
 9. Jag sitter och skrattar för mig själv!
  Kan se dig gå loss i trädgården=))
  Härligt!

  SvaraRadera
 10. Åhh så härligt att vara ute i trädgården och jobba ! Läääängtar tills våren kommit så långt hos mig !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 11. Låter som en härlig dag:)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!