tisdag 16 april 2013

New England i Skåne

The Lodge är ett ställe som är värt ett helt eget inlägg. Jag måste säga att hotellet verkligen är något utöver det vanliga, både matmässigt och miljömässigt. Det ligger beläget högst uppe på Romeleåsen och är byggt helt och hållet i New England-stil.


För mig som gillar inredningsdesign blev det verkligen en extra bonus att få gå och kika runt på alla trevliga miljöer, såväl inne som ute. New England-stil känns fräscht och är onekligen väldigt lätt att tycka om!


Rummen i Tree Top Lodge där vi bodde (det finns små stugor också) är rymliga och fräscha, och varje rum har sin egen personliga prägel när det gäller tapeter och färgval.


Gungstol, vackra möbler i mörkt trä och väggar med målad liggande panel bidrar till känslan av amerikansk östkust.


När solen strilar in genom persiennen på morgonen ger det väggarna en alldeles extra läcker randig effekt. Lite "stripes" känns passande i det amerikanska temat!


Lyxigt badrum, iallafall för oss som har ett ganska spartanskt sådant här hemma...


Alldeles utanför rummen löper en härlig veranda. Under vår vistelse började solen förvisso titta fram så smått, men tyvärr var det ändå inte riktigt temperaturer nog att sitta här ute och njuta. En anledning så god som någon att återvända vid ett annat tillfälle!


Att det dyker upp ugglor lite här och där blir ett extra kul inslag för en uggletoka som jag! Den här nyckeln tappar man ju inte bort i första taget.


Från spa-avdelningen och utomhusjacuzzin har man gudomlig utsikt över den skånska myllan. Här sitter man länge och gärna och njuter!


Har ni något speciellt ni vill fira, så kan jag verkligen rekommendera en vistelse här. (Och då har jag inte ens berättat om deras fantastiska "Afternoon tea".) Hit återvänder vi mer än gärna, - kanske vi firar 1-årig bröllopsdag här om ett år!

7 kommentarer:

  1. Afternoon tea låter ljuvligt. Är det något jag gillar, så är det det. Lovely, helt enkelt. Så brittiskt, och det gillar jag.

    Det låter verkligen som ett härligt ställe att ha tillbringat bröllopsnatten på.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja, The lodge är ett härligt ställe!
    Förstår att ni njöt för fullt!
    Vi har varit där ett par gånger på "Sköna söndag", det kan jag verkligen rekommendera.
    Vi bor ju nära, du kunde vinkat hit till mig;-)
    Ulrika

    SvaraRadera
  3. Det låter som ett toppenställe!
    Så mycket fint att titta på, för att inte tala om afternoon tea.
    Kraaaam

    SvaraRadera
  4. Så fint! Tack för tipset. Det är alltid bra att veta någon som varit på stället förut. Inte för att vi åker på sådant ofta men om vi nu ska så ska det ju vara bra.

    Kram till frun

    SvaraRadera
  5. Jessica, grannen16 april 2013 kl. 21:10

    Åååågherregudvasköntdetskulleva!

    SvaraRadera
  6. Vilket vackert ställe! En sån där veranda hade inte gjort ont. Me like! A lot.

    Trevlig onsdag. Snart helg igen ;)



    SvaraRadera
  7. Har varit där ett par gånger, bor oförskämt nära :)
    Jag gillar stilen också, så skoj att det finns nåt här som är rejält och genomtänkt! Tror Lexington fotade sin katalog här, det säger ju inte lite! Utsikten är bedövande! Måste åka dit nån gång och bada jacuzzi...

    KRAM

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!