fredag 31 maj 2013

Första pionerna

Trädgårdens första pioner står nu i full blom i rabatten på framsidan av huset. Jag häpnar varje år över hur storslaget vackra de är. Och titta vad honungsrosen redan har stuckit iväg!


Tänk att det är helg igen. Så vansinnigt skönt att få krypa upp i min hörna av soffan och bara pusta ut efter en intensiv vecka på jobbet. Hoppas ni har det lika gott som jag!

8 kommentarer:

 1. Så härligt med pioner! Finns nästan ingen godare doft - utom möjligtvis hägg :) Mina har stora knoppar, men det dröjer nog en vecka till innan blommorna slår ut.

  Härligt med honungsrosen. Min ser förskräcklig ut efter vintern. Är förvånad över att den har överlevt. Fast det är långt ifrån alla grenar. Funderar på att kapa den riktigt långt ner efter blomningen. Känns inte som om den kommer att bli särskilt fin igen om jag inte gör något.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 2. Ja, nu börjar piontiden snart! Dina har kommit lite längre än mina, men plockade ett par sprickfärdiga bondpioner idag - det är först ut, sen får jag nog vänta till framåt midsommar på de andra, doftande!
  Ja, oj så det växer nu! Just nu är jag alldeles bedövad av all syréndoft efter kvällspromenaden!
  Ha en härlig helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Jadå, här har vi det gott. Ledigheten framför mig!
  Bondpionen har slagit ut här också. Magnifika är de.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jaaadå, här är så gott...bara njuter nu...känner mig otroligt mycket bättre, men samtidigt tur jag inte jobbar än, för den orken har jag inte. Fortsätt njut du, och ha en rasande skön helg!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Oj tänk att de redan blommar hos dig, här går vi fortfarande i väntans tider så att säga. Liza

  SvaraRadera
 6. Jessica, grannrn1 juni 2013 06:12

  De är heeeelt ljuvliga dina pioner, körde nästan av vägen... ;) hoppas du sovit gott för idag gäller det att orka med allt galenskap och trädgårdsstädningen som följer *asgarv*

  SvaraRadera
 7. Så vacker pion! Jag är lite oroligt för mina pioner i år för de ser så klena ut, hoppas att de ska blomma iaf. Ska bli spännande att se när honungsrosen blommar.
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!