söndag 5 maj 2013

Mera trädgårdsstök

Vilken underbar trädgårdshelg det har varit! Vi har hunnit med en hel del här hemma; det har både grävts, lagts markduk och släpats plattor, grus och sten till köksträdgården. I anslutning till komposten börjar det bli så prydligt så jag känner nästan inte igen mig! (Tunnan och den rostiga skottkärran är väl inte direkt fotogeniska, men de får ändå vara med på ett hörn. Jag menar, det är ju ändå en komposthörna och ingen utställningsträdgård...)


Jag har börjat gräva bort den gamla grässvålen helt och hållet från köksträdgården, för det är så  himla hopplöst att klippa gräset här. Vissa partier ska bli gruslagda och andra delar blir nya små odlingsbäddar. Nya pallkragar står färdigmålade och väntar på att placeras ut. Jag har även börjat rensa i slänten upp mot granntomten, där kirskålen förhoppningsvis ska ersättas av cremefärgad krasse. Den lilla gröna pallen har fått flytta ner hit, så att man har någonstans att sitta och filosofera när andan faller på.


Det är mycket jobb kvar innan hela köksträdgården är omgjord, men det får bli en liten bit då och då. Det är riktigt skönt att hinna gå och fundera lite grann mellan varven, - själva tankeprocessen är ju halva nöjet!

15 kommentarer:

 1. Åh, så fin komposthörna ni gjort.
  Jag önskar att jag hade haft en liten kreativ trädgårdsådra i mig.
  Så mys att sitta där underträden och filosofera...

  SvaraRadera
 2. Det ser jättefint ut! Jag är lite avis för här ser det fortfarande ut som en byggarbetsplats :-(. Men snart hoppas jag att det tar sig.

  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 3. Jessica, grannen5 maj 2013 20:36

  Jag kan inte nog säga hur fint det blir! Hade inte kunnat vara gladare för en kompost till granne som denna! Läääängtar efter krassen!

  SvaraRadera
 4. Att hinna fundera lite mellan varven tycker jag låter bra!
  Det ser jättefint ut i er trädgård och mycket verkar vara på gång!
  Så härligt när livsandarna vaknar igen!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 5. Så fint det blir!! Förstår att du känner dej nöjd efter den här helgen, och tänk vilken energi man har den här årstiden! Glöm inte bort att sitta ned och njuta också...
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Det där är ju hur snyggt som helst! Klart skottkärran också ska vara med på bild.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Så fint ni har gjort! Men du, det ser visst ut som en utställningsträdgård för där brukar ju anläggarna vara måna om att få till en äkta känsla med riktiga gamla verktyg och tillbehör. Snyggt!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Oj, vad långt ni kommit med komposthörnan! Ser jättefint ut.

  När en fin trädgårdshelg har passerat känner man det i hela kroppen. I alla fall jag. Helt öm i hela kroppen, men så har jag ägnat timmar åt att klyva ved.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Det där är ju rena, rama utställningskomponsthörnan. Vackert jobbat! Storleken på betongplattorna gillar jag mycket. De blir lite annan känsla när de inte är kvadratiska. Fast mest gillar jag den snygga tunnan. Paaatina! Den får du absolut inte göra dig av med. Det fattar du va???

  Trevlig vecka. Snart helg igen :)
  Kram Tamara

  SvaraRadera
 10. Sveriges snyggaste komposthörna och jag tycker att skottkärran och tunnan var jättesnygga :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 11. Jätte fint ser der ut redan nu! Tänk när det börjar växa och bli grönt. Ni måste känna er nöjda.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 12. ..men skottkärran och tunnan hör ju absolut till....det är ju exakt så det ska fotas nuförtiden...och jag får allt säga att det verkar som att ni har hunnit med hur mycket som helst, det ser ju bara hur snyggt och prydligt ut som man bara kan önska sig:)
  /Carina

  SvaraRadera
 13. Jag brukar tänka ett spadtag i taget när det gäller trädgården. Så himla lätt annars att bli frustrerad över att det inte blir klart NU! Verkligen fantastiskt inspirerande bilder!Liza

  SvaraRadera
 14. Jättefint ser det ut och visst är det härligt om det tar lite tid, då hinner man komma på ännu fler ideér:)

  Ha en fin vecka, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 15. Så fint det blir.. med stenar o "allt" ser det så himla bra ut!!!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!