måndag 10 juni 2013

Renoveringen fortsätter

Trappan på baksidan har levt på lånad tid i ett par år nu. För varje vinter som går vittrar den sönder lite till, och nu har det gått så långt att man kan köra fingrarna rakt igenom putsen på flera ställen. Men nu är dess saga all vilken dag som helst, för när murarna är klara nere i källaren så står en ny murad trappa på tur.


Utbyggnaden på baksidan går under namnet "smatten" här hemma. Den står också på tur att renoveras, med nya vindskivor, isolering i väggarna, ny träpanel på insidans väggar och tak, nytt 3-glasfönster och ny ytterdörr. Förhoppningsvis kommer även nederkanten på ytterpanelen att fixas till, så att brädorna blir lika långa. (Man undrar ju hur någon tänkte där, en gång i tiden...)

Det är verkligen mycket som inte är standard på Solhäll. Konstiga mått, en ytterdörr som öppnas inåt, skeva hörn och oräta vinklar. Vi har haft tur och hittat en duktig hantverkare, som kan det här med gamla hus och som vågar tänka utanför de ordinarie ramarna. Han får ganska fria händer, för vi vet att han gör det bra.

Snart kan vi börja städa upp i källaren, för att sedan kunna måla väggar, golv och tak där nere. Och efter det kvarstår det roliga: Att ställa i ordning med möbler och piffa till med detaljer, så att det blir en trivsam tvättstuga att vistas i. För att inte tala om att vi äntligen har plats för ett badkar, halleluja!

4 kommentarer:

 1. Det verkar som att alla är igång med större eller mindre ansiktslyftningar på sina hus. Det kommer nog att bli toppen med en ny trappa, den nuvarande ser livsfarlig ut.

  Kul att se att Tollarp levererar i år också. (Jag tänker förstås på symaskinsbordet.)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så härligt att det går framåt. Trappar liknar våra två som vi hade förut. Båda är åtgärdade på olika sätt nu.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jessica, grannen10 juni 2013 22:12

  Vi (särskilt pojkarna) följer allt cementblandande med stooort intresse! Ska bli kul att se allt när det är klart, även om jag är lite kär i smatten som den är <3

  SvaraRadera
 4. Mycket på G alltså. Håller med Jessica. Det är fint som det är, men underhåll slipper man ju aldrig ifrån. Det är liksom ogräset...

  Symaskinsbord är finfina i trädgården! Till mitt lät jag göra en zinkskiva eftersom träet på skivan ruttnade när bordet stod ute. Ett tips bara.

  Hoppas du hittade "on"-knappen...

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!