onsdag 10 juli 2013

Djungelportal

Ljuva Constance Spry har kommit i jorden idag. Igår började jag rensa upp en bit av kanten längs moraset (den djungelliknande och ännu så länge helt otuktade delen av vår trädgård) för att göra plats för en portal, som vi köpte redan tidigare i sommar. Vår tanke har hela tiden varit att göra en liten nergång och en stig genom moraset, som leder upp på andra sidan. Någon stig har vi inte än, men nu har vi iallafall bestämt var den ska börja (eller sluta). Och så fick min lilla ros ett alldeles utmärkt ställe att klättra på.


Var portalen ligger i förhållande till köksträdgården kan ni se på bilderna här nedanför. Buskarna nederst på nästa bild är rosentry, som jag har grävt upp på ett annat ställe och planterat om. De ser lite malätna ut, men tar sig förhoppningsvis. Busken i "snibben" har jag ingen aning om vad det är (den fanns redan här), men maken kom med en klok idé att låta den bli en del av den nya rabatten. Jag gillar när kanten blir lite böljande, så där.


Till vänster om portalen växer en hassel, som jag har format till lite grann. Vad vi ska fylla på med framför den återstår att se, men skuggtåliga perenner av något slag blir det nog. 


Sen ska det till någon form av plattsättning i själva portalöppningen och mer natursten. Som ni ser på bilderna går det att fortsätta gräva ut rabattkanten, både åt höger och vänster. Det finns också hur mycket som helst att rensa upp bakåt, in mot moraset. Men det får bli en annan gång, när andan faller på. I vår trädgård idkar vi "några meter i taget"-principen!

5 kommentarer:

 1. Men så fint! Där kommer den nog trivas. Jag gillar också att portalen leder ut i det vilda, för det är ju nästan när naturen är som bäst.

  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Det är så kul att ha sett hela härligheten på riktigt. Nu vet jag ju precis var du är i trädgården när du visar bilder.
  Det där är ju en hur bra början som helst. Låter mysigt med en stig.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jessica, grannen10 juli 2013 21:05

  Fint igen! Började tro att du var inne hela denna grävvänliga dag, nu förstår jag varför man inte sett dig. Hihihi, kommer ner snaaart för att granska skarvarna o sånt!

  SvaraRadera
 4. Verkligen fina bilder! Blir så inspirerad av dina trädgårdsinlägg. Vi är fortfarande till stor del i planeringsläget för vår trädgård och det är verkligen nödvändigt att se hur fint det kan komma att bli. Gillar verkligen din trädgård! Liza

  SvaraRadera
 5. Er trädgård går verkligen från klarhet till klarhet! Åh, så fint med portalen och jag kan redan se hur rosen klättrar där!

  Jag har själv en portal och tycker det är så fint med en "port" ut i trädgården!

  Kram
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!