onsdag 14 augusti 2013

Hässjestörar

Idag kom jag hem med fyra gamla fina hässjestörar i bilen, som jag har fått (läs: tiggt till mig) av en snäll kollega som bor på bondgård. Planen är att slå ner två av dem lite på sniskan och låta dem tjänstgöra som humlestörar och som ingång till köksträdgården. 


Jag har inte gett upp planerna på att sätta upp ett litet kastanjestaket, som ska få löpa längs utsidan av buskarna till höger och från komposten förbi pallkragen längst fram till vänster. Jag vill också gräva bort resten av gräsmattan innanför störarna och lägga grus och plattor istället. Kanske blir det plats för ytterligare någon planteringsyta eller pallkrage, men det får inte bli för trångt, för tanken är ju att man ska kunna komma fram med skottkärra här.


På bilderna är störarna bara ditställda lite provisoriskt, för toppspetsarna ska eventuellt sågas av och bottenänden måste doppas i någon slags impregnering innan jag spettar ner dem i jorden. Det var ju för väl att jag fick ett nytt projekt att fundera på, för vi har ju inte direkt något annat på gång just nu. (Hrmmm...)

P.S. Tusen tack för alla fina gratulationer på min födelsedag! D.S.

8 kommentarer:

 1. Bra kollegor du verkar ha ;)

  Låter som bra och fina planer du har och varför ta en sak i taget? Nä, full fart med allt :).
  Här garaget stannat av lite nu när maken börjat jobba igen. Trist.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jessica, grannen14 augusti 2013 22:27

  Så då gr det in hässjestavar i er bil då! Bra att veta ;) kommer bli sååå galet fint där nere!

  SvaraRadera
 3. Fint med gamla störar! Kolla upp det gammaldags sättet med att bränna änden som ska ner i jorden.

  Du skrev att du hade ett prydnadsgräs som spridit sig i din rabatt. Är det ett miskatusgräs? Eller något annat prydnadsgräs? Se upp och begränsa det - annars kan bli problem om det skickar ut utlöpare hejvilt, ett litet tips i all välmening.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Är det inte underbart med alla dessa projekt som ständigt vaknar till liv=))
  Det är härligt tycker jag!
  Och jag kan se det framför mig, när humlen slingrar sig runt dom.

  Må bäst//Hannis

  SvaraRadera
 5. det kommer bli fint med de där humlestörarna tror jag. jag har planterat pipranka vid ingången till min köksträdgård. gillar tanken på att träda genom en grön, frodig portal (om några år när de förhoppningsvis börjar froda till sig...)
  kram och grattis i efterskott
  åsa

  SvaraRadera
 6. Jag norpade genast ditt tips om störar vid trädgårdslandet....störar har jag (köpt av bonden bredvid) men hade endast tänkt mig dem som vinbärsstöd, men vid trädgårdslandet, ja det tål allt att fundera på...
  /Carina

  SvaraRadera
 7. Tror det funkar med att pensla på tjära med:)Fint blir det!
  Skorpan

  SvaraRadera
 8. Jättefin trädgård! Jag har så svårt att få nån ordning på vår stora trädgård. Det är svårt att veta vart man ska börja så det är kul med lite inspiration! :) kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!