måndag 12 augusti 2013

Hej hej Bonica!

Vintern gick hårt åt många av rosorna här på Solhäll. De flesta har återhämtat sig bra, men trots att det såg ut att finnas hopp om liv ett tag så har vi nu definitivt fått dödförklara vår ena Astrid Lindgren-ros. På vänstra sidan av verandatrappan blev det sorgligt tomt...


Idag kändes det dags att göra något åt det. Efter jobbet stannade jag till vid Växthuset för att hitta något mer tåligt. Valet föll till slut på den moderna buskrosen Bonica, som ju är känd som en ovanligt frisk ros och som är tålig och härdig på alla sätt och vis. 


Dessutom blommar den i regel i överflöd från juni till oktober, och det kan man ju stå ut med. Ljusrosa rosor är nog faktiskt det vackraste jag vet! Om det blir bra kanske jag flyttar den andra Astrid Lindgren-rosen nästa sommar och sätter ännu en Bonica


Nu går jag här och gnolar och känner mig lite nöjd. Vad jag sjunger? Hej hej Bonica, hej på dej Bonica!

15 kommentarer:

 1. :-) så gör jag med! Går och sjunger en massa och hittar på egna trädgårdsvarianter. Boncia blir jättefin där, min blommar oavbrutet.
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Här var det New Dawn som tog mest stryk. Fram till midsommar såg hon helt död ut faktiskt men igår slog första blomman för i år ut. Det har gått ganska snabbt med tillväxten sedan midsommar.

  Kram o lycka till med Bonica!

  SvaraRadera
 3. Håller med dig ljusrosa rosor är vackrast och att den blommar så länge är ju inte heller helt fel - blev jättesnyggt !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 4. Så jätte fin entré.
  Ha en fin kväll.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Vilken sötnos, blir jättefint!
  Ulrika

  SvaraRadera
 6. Ja den vill jag ha men har inte tänkt på namnet ,,kanske därför jag vill ha den , fint betong lejon du har! ha ett gott kram MOnica

  SvaraRadera
 7. Så vacker Bonica är! Vår New Dawn var näst intill helt nedfrusen, men har nu repat sig och växt till sig och blommar fint.

  Sensommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 8. Jessica, grannen12 augusti 2013 22:09

  Wiii nu finns här två Bonica hör i backen. Min är fortfarande liiiiten men har haft minst en blomma ständigt sen i juni :) tack för sången by the way, lär ju aldrig kunna gå förbi ert hus utan att sjunga den nu eller gå runt mitt eget för den delen! Hahaha ;)

  SvaraRadera
 9. Håller med, ljusrosa rosor äger! Jag har ju flera olika varianter, men inte söta Bonica.

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Ljusrosa rosor är vackert!
  I massor!

  Så fint ni har det på framsidan, ser välkomnande ut.

  SvaraRadera
 11. Hejsan!
  Vilken underbar blogg du har. ska titta in till dig ofta och titta runt.
  mia

  SvaraRadera
 12. Hon var vacker, din Bonica passar finfint där vid trappan.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Bonica var säkert ett bra val, de verkar pigga och rika på blomning hela sommaren! Jag tycker också bäst om ljusrosa rosor! Så trist när de inte klarar vintern!
  Den är verkligen jättesöt!
  Bara din sång gör säkert att den vill stanna för evigt! :)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 14. Hej fröken grön.
  jag blev så glad när jag hittade din blogg! Så mysigt det ser ut i din smedbostad :) jag ska kika runt mer på dina fina bilder. Hoppas Bonica stannar ett tag hos dig!!
  är det ok om jag lägger till dig i min blogglista...?
  ha det bra // mia

  SvaraRadera
 15. Fantastiskt vacker entré ni har! Vi märkte också av det där med rosor som inte riktigt ville återhämta sig efter vintern.
  Lycka till med nya plantan!
  Kramar Christina

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!