söndag 1 september 2013

Kackel om spackel

Vi har två hallar på Solhäll, eftersom det finns ingångar både på framsidan och på baksidan. Hallen på baksidan ligger innanför det vi kallar smatten. Här lades nytt trägolv innan midsommar, som sen har fått ligga och torka under sommaren. Nu är det snart dags för ytbehandling, men innan vi gör det så ska övrigt ytsikt i hallen få sig en uppfräschning. När vi drog om elen i vintras så blev både väggar och tak ganska fula, så det är verkligen behövligt.

Murstocken har redan fått en omgång ny vit silikatfärg, den gamla avlutade toalettdörren är på plats och dörrarna till städskåpet (vänster om murstocken) och källaren (höger om murstocken) har fått samma gröna linoljefärg som panelen ute i smatten. Nu väntar väggar och tak på målning, och rummet har plötsligt förvandlats till en gigantisk kattlåda...


Bredspackling verkade till en början vara en god idé för att få en snyggare yta på våra skruttiga väggar, som i grund och botten bara består av masonitskivor. När jag testade att spackla upp en liten väggstump så lossnade den gamla väggfärgen under spacklet och allt bara släppte och rann av. Det var bara att skrapa bort allt, ända in till den gröna ursprungsfärgen. Så har vi lärt oss att man inte kan använda väggspackel på masonit... Eller var det underfärgen som var konstig? Snickerispackel fäste däremot alldeles utmärkt.


Vad det blir för färg på väggarna nu har vi inte riktigt enats om än, men med tanke på hur lång tid underarbetet kommer att ta så har vi nog några dagar på oss...

6 kommentarer:

 1. Kommer att bli så fint. Vad jag tyckte om den träfärgade dörren ni har där i hallen.
  Ha en fortsatt fin söndag.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Så himla roligt att se bilder nu när jag fattar hur det hänger ihop. Det är så stor skillnad när man sett något "live". Kommer bli bra det där.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jessica, grannen1 september 2013 18:23

  Vilken skillnad det kommer att bli! O värsta proffsen ni blir som får testa så mycket olika grejer nu. Ser fram emot att se allt över lite te i höst när ni blir klara :)

  SvaraRadera
 4. Ja, ni har verkligen att göra, men en bra bit på väg har ni kommit! Ja, vilken jättekattlåda med alla tidningar! :)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Kul när det händer så mycket, kommer att bli skitsnyggt! Även du kommer få A+ ;)

  Kolla tapeter annars, det blir såååå fint!

  KRAM

  SvaraRadera
 6. Rena rama paradiset för katter det där ;)
  Visst är det roligt med underarbete? Not! Det är ett jäkla meck, men nödvändigt sådant. Man trösta sig med att man lär sig mycket när man renoverar. Och det var ju tur ni hittade något som fäste till sist.

  Visst kan vi ses på fredag!Du får gärna komma hit. Jag skulle behöva ett bollplank för hur jag ska göra vid entrén. Men vi kan ses på stan också om du hellre vill det. Messa!

  Ha det fint!
  Tamara

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!