söndag 3 november 2013

Dörrar överallt

Det är märkligt vilken dominoeffekt renovering kan få. Knappt har färgen börjat torka i hallen på baksidan förrän vi börjar snegla mot hallen på framsidan. Det här är egentligen bara ett genomgångsrum, med extremt många dörrar och nästan ingen väggyta, men någonting bättre skulle man nog kunna göra av det iallafall.

När man kommer in genom pardörrarna från glasverandan ser man en liten klädkammare rakt fram. (Det är för övrigt husets enda garderob, som maken och jag delar. Klarar man det, så klarar man ALLT!) Till höger är dörren in till gröna rummet, till vänster dörren in till röda rummet och bakom den dörren som gömmer vindstrappan. Dörrar överallt med andra ord, men fina sådana med fem liggande speglar på varje dörr.


Vi har inte gjort så mycket med det här rummet, mer än att väggarna målades om på en halvtimme för 5 år sedan och att ny el drogs tidgare i år. På två små väggstumpar sitter det hatthyllor som fanns där redan när vi flyttade in. Nu när vi har gjort en entréhall på baksidan, så fyller dessa hyllor egentligen ingen funktion längre. Här samlas mest en massa kläder som vi inte orkar hänga undan, som sommarjackor, regnkläder och fleecetröjor.


Vi har länge varit nyfikna på vad som döljer sig under den spruckna gamla linoleummattan och lagret av masonit som finns under, men har av ren bekvämlighet inte brutit upp masoniten för att kolla än. Att hitta trägolv under vore onekligen angenämt, men vi minns ju alla hur trägolvet såg ut när jag drog bort ovanpågolvet i hallen på baksidan, hrmm... Tills vidare kamouflerar vi eländet med en stor trasmatta från IKEA. En gång i tiden var den äppelgrön, fast nu börjar den också sjunga på sista versen.


Den enda hörnan som är lite fin är den där mitt lilla gröna bord och apelsinträdet står. Bordet kommer från min farmor och farfars hus (fast då var det inte grönt) och är ett kärt arvegods. Guldspegeln hänger med från min första egna lägenhet. Draperiet skyddar för kyla in mot glasverandan, som är helt oisolerad.


Nu grunnar vi alltså som bäst på vad vi skulle kunna göra med den här lilla hallen, även om utrymmet naturligtvis begränsar våra idéer. Eftersom alla våra böcker fortfarande ligger nerpackade i kassar sedan flytten från lägenheten i "Storstad", så funderar vi på att ta ner hatthyllorna och platsbygga hyllplan för böcker på de här små väggarna. - Ett hem är onekligen inget riktigt hem utan böcker. 

To be continued börjar bli en sliten fras här på bloggen, men känner jag oss rätt så har vi nog snart satt igång...

8 kommentarer:

 1. Det där med bokhyllor var en bra idé tycker jag! Vid senaste flytten fick jag skänka bort massor med böcker. Inte kul alls:(
  Kanske ni kan få till mer förvaring för era kläder också med tanke på de få garderoberna? Ni hittar nog snart på nåt riktigt bra:)
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 2. Men du, detta låter ju jättespännande! Dessutom vill jag gärna veta om det finns trägolv där under eller ej ;).

  Hyllor och förvaring är nog alltid en bristvara i gamla hus. Vi har ju ett stort hus men ont om förvaring och gott om dörrhål och fönster.

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Ni är verkligen ett under av aldrig sinande energi! :)
  Men det är inspirerande att läsa och jag gillar idéen med bokhyllor, eftersom jag också är av uppfattningen att man behöver böcker runt sig!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jessica, grannen3 november 2013 19:54

  Hihihi, min första tanke var att några platsbyggda hyllor för böcker, så det borde ju bli hur bra som helst! Hahaha o det där golvet vill jag verkligen se!

  SvaraRadera

 5. väntar med spänning på nästa sändning :)

  SvaraRadera
 6. Nu blir man ju jättenyfiken på vad som döljer sig under alla dessa lager. Hoppas på ett trägolv i toppkvalitet.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Egentligen har du en härlig hall! Jag har en groventré med fyra dörrar och golvytan är endast 80 cm!!! Då kan vi snacka trångt!!! Nu har vi slängt ut 2 dörrar så hux flux känns det som jag har hur mycket plats som helst, fniss...
  Skönt att se att det är fler än vi som har draperier för att hålla kylan stången....

  SvaraRadera
 8. Jag är också nyfiken på golvet. Kom igen nu - de där kvadratmetrarna matta tar ju ingen tid att ta bort ;)

  Fint med bokhyllor. Här hemma har vi (jag) gjort mig av med de flesta böckerna och brukar ge bort de pocketböcker jag köper.

  Apropå böcker. Kanske har du läst den: En man som heter Ove. Jag läste ut den nu i morse. Kan rekommenderas!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!