söndag 10 november 2013

Hux flux en hall!

Jag är livsfarlig men effektiv när det kommer till målning. Jag vill att ALLT ska vara färdigt på en och samma gång, vilket leder till att jag går högst oyrkesmässigt till väga. Varför vänta till taket har torkat innan man målar väggarna? Och varför kan man inte måla taket en gång till medan väggarna torkar? Och varför kan man inte måla några golvbrädor samtidigt, så att man får se vilken färg det blir? Jag jonglerar med färgburkarna, maskeringstejpar, har pensel i en hand och roller i den andra, duttar, fixar, trixar, spacklar, - ja allting händer SAMTIDIGT. 

Hux flux har man ett färdigmålat rum! Och en målerska med färg på både kropp, knopp och kläder... Det är nog inte för intet som maken kallar mig för "yrvädret"! (Andra mindre känslomässigt engagerade personer skulle nog kalla mig galen...)


Maken och jag har ett ytterst rationellt sätt att bestämma färg. Vi har ett hum om vad vi vill ha, åker till färgaffären, tittar vad som finns och bestämmer oss inom loppet av 10 minuter. Det händer ofta att vi kommer därifrån med något helt annat än vad vi egentligen hade tänkt, men den här gången höll vi oss ganska bra till grundidén. Valet föll på två nyanser från Lady; den gråa golvfärgen heter 7354 Sort Pepper (6802-G49Y) och väggfärgen heter 1832 Skandinavisk Lys (1104-Y24R). 


När jag skrev att det inte skulle bli grönt den här gången, så ljög jag visst lite grann. Dörrarna till vinden och till garderoben har vi nämligen målat med Ottossons linoljefärg Degeberga, som blev över från målningen av smatten. Vi har samma gröna färg på dörrarna i den andra hallen, så den blir ett genomgående tema. Övergången till det skarvade golvet blev helt OK när det kom på lite färg.


Idag ska golvet målas en gång till, och socklar och dörrfoder ska få en omgång ny vit lackfärg. De gamla spegeldörrarna får vara som de är den här gången. Sen återstår att köpa några små hyllplan till väggstumpen ovanför elementet och till vägghörnan till vänster om garderobsdörren. Helst vill jag ju att det ska bli klart IDAG, men då måste jag ju klä på mig och åka och handla. Det vete katten om jag orkar...

11 kommentarer:

 1. Jessica, grannen10 november 2013 12:57

  Ja jäklar i gatan så fint det blir! Klä nu på dig o kör o handla, vill se ett bibliotek i morgondagens inlägg! Rappa på!

  SvaraRadera
 2. Snabba bud i Mellerud! Men rasande grannt blir det i alla fall.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det va snabba ryck!! Jättefint! Jag som har grått som favoritfärg gillar golvet lite extra ;-) /Marie L

  SvaraRadera
 4. Jag gör exakt likadant! Vem orkar se på färg som torkar? Snabbt och lätt. Det är ju resultatet som räknas, inte vägen dit! Eller hur? :)

  SvaraRadera
 5. Så fint det blev! Tänk, vad lite färg kan göra! En helt ny hall! Ni är verkligen duktiga!!!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Hahaha, jag känner igen mig. Har fått sluta måla i oljefärg och måla akvarell i stället just för att jag inte kan tåla mig. Men det ser vansinnigt fint ut! Härligt med en make over :)

  Ha en fin kväll!
  //Linda

  SvaraRadera
 7. Snabba puckar gillar jag!
  Och vilken skillnad!!
  Snyggt jobbat=))

  Sköna veckan önskar jag!

  SvaraRadera
 8. Det var varkligen en renovering i stormfart. Är det du som är fröksn Simone?

  Supersnyggt (som alltid) resultat. Tycker inte det gör något alls att det är olika brädor på golvet. Kulören är ju densamma - det räcker gott.

  Bra jobbat!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
 9. Det blev väldigt snyggt med det målade golvet. Bra jobbat!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!