tisdag 11 februari 2014

Skattegårdens handelshus

När man åker över 50 mil på en dag, som vi gjorde både i fredags och i söndags, är det nödvändigt att pausa längs vägen. Redan i somras hittade vi det ultimata raststället längs E4:an: Skattegårdens handelshus i Ödeshög. 

Utifrån ser det mest ut som ett skrotupplag, och när man kommer in på bottenvåningen är det mest som ett lågprisvaruhus. Det är på den stora ovanvåningen skatterna finns, i form av all sköns antikviteter och kuriosa. Inte jättebilligt, men vansinnigt mycket trevligt att titta på! Här kommer ett bildsvep med foton tagna med mobilen i fredags:







Den gamla träbänken här på sista bilden förälskade jag mig i redan i somras. Hade den inte varit så förbaskat lång, så hade jag nog tryckt in den i bilen och tagit den med mig hem. Tänk vilken perfekt ljugarbänk det hade blivit att ställa på husets norrgavel! Man får kanske se till att ha ett släp med sig när det bär iväg norröver nästa gång...

7 kommentarer:

  1. Ser intressant ut! Måste lägga det på minnet ifall jag drar norrut :-)
    Marie L

    SvaraRadera
  2. Vilket ställe.
    Dit vill jag åka någongång.

    Fin kväll,
    Anneli

    SvaraRadera
  3. Oj, så mycket fint där finns! Den köpmansdisken...oj, oj, oj, så läcker och så många saker man såg där. Själv håller jag mej ifrån allt vad loppisar och liknande heter - efter min flytt fick jag nästan krupp av alla prylar jag hade!
    Men jag kan verkligen förstå hur det suger i "loppistarmen" vid ett sånt besök! :)
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  4. *stora ögon*

    SvaraRadera
  5. Tack för tipset !
    Där åker vi förbi varje år när vi åker ner till Österlen utan att veta att det döljer sig en sån guldgruva där.
    Kan tipsa om Vadstena Antik och Kuriosa som påminner starkt om ditt kanonställe, ligger också efter vägen.
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera
  6. tack för tipset, skall planera och ta den vägen då vi åker ner över till Göteborg.

    SvaraRadera
  7. Oj oj oj...vilket ställe!! Ja inte skulle jag då gå tomhänt därifrån!! Sen när jag fick se den gamla fina trädgårdsstolen, så slog det mej, det finns en gammal man här i omgivningen någonstans som gör dessa stolar och bord efter gammalt stuk. Tyvärr är väntetiden ganska lång...av förklarliga skäl!! Ljugarbänken...ring och tinga den, det måste vara någon mening med att den fortfarande står kvar...
    Kram kram

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!