onsdag 26 februari 2014

Tillfälle att elda

Det är dagar som dessa, när temperaturen ute ligger på några få plusgrader, som det är som allra gottigast att tända en brasa inne. Dagar då värmepumpen tycker att det faktiskt redan är tillräckligt varmt och bara jobbar så där lagom mycket. Sådant kan man ju i och för sig ställa in annorlunda, men vårt lilla hus blir varmt på momangen när elementen drar igång, och då skulle jag ju aldrig få tillfälle att elda. Det är härligt att få sitta vid matbordet i gröna rummet och blogga med knastrandet som sällskap.


Jag putsade glasluckan häromdagen för första gången på jag vet inte hur länge. Det gamla hederliga tipset att putsa med ett par nypor aska på trasan fungerar verkligen allra bäst. Så makalöst rent det blev! Nästan som att titta på en sådan där bras-DVD på TV, haha! (Fast jag får erkänna att vi faktiskt har ägt en sådan när vi bodde i lägenhet i stan...)

6 kommentarer:

 1. DVD-brasa har jag med, man får ju hålla tillgodo med det i väntan på en riktig eldstad;) Ser så varmt och mysigt ut med den äkta varan hos dig!
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 2. Vad läckert det ser ut. Min frus älsklingsfärg är grönt så hon hade trivts. Helst när jag se det vackra namnet Solhäll. (hon heter Solveig) Där hade jag velat sitta och läsa en bok. Jag tjuvläste OM dig och funderade på vilken som var din stad tidigare. Vi har provat på att både bo i städer, mindre orter och nästan på landet. /Bosse

  SvaraRadera
 3. Jessica, grannen26 februari 2014 20:36

  Jag har fått en boja på det, måste städa rutorna VARJE gång... Kör svinto och ättika, snabbast, hahaha!

  SvaraRadera
 4. Härligt när man får tända en brasa!
  Vi har en braskamin i hallen där jag sitter och bloggar och tittar på TV.
  Knastret och värmen ger en riktig go´känsla.
  Må så gott och kram!

  SvaraRadera
 5. Som jag skulle vilja höra det där knastret från en brasa.
  Med en bok och en skål godis till.
  Japp, då är det mys=))

  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 6. Det låter härligt! Och härligt att kunna se in på elden också kanske? :-) Själv har jag ingen braskamin... det sörjer jag varje år när vintern ligger i drivor utanför.
  /E

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!