fredag 28 mars 2014

Att prioritera det viktiga

Som av en händelse inträffade vårens hittills härligaste dag samtidigt som jag egentligen skulle sitta inne och traggla med en hemtenta. Jag prioriterade naturligtvis det viktigaste och har jobbat i trädgården precis hela dagen.

Först tog jag en sväng till byns lokala bygghandel, köpte ny falu rödfärg och målade på de nya pallkragarna. Dessa använde jag sedan för att bygga på de gamla som redan stod framför kompostspaljén. Nu har jag sex dubbla pallkragar för sommarens odling, hurra! Fast än så länge har jag inte någon ny jord och gödsel att fylla på med, men det kommer. 


Sen har jag krattat löv, krattat löv och krattat löv. Allt blåser in precis just i den här hörnan av trädgården, så när jag började vadade jag i löv upp till vaderna på sina håll. Det är lika befriande varje år när det blir rent och snyggt igen. Jag satte upp en av fjolårets överblivna Rusta-spaljéer på kortsidan av komposten för att snygga till kanten lite grann. Framför den lilla stensättningen  mot slänten planerar jag att fixa till ett litet arbetsbord.


En hel del grejer har fått stå kvar ute över vintern, som ett gäng loppade terracottakrukor och den gamla brandsprutan. Många grejer blir faktiskt bara snyggare ju slitnare de blir. I pallkragen i bakgrunden har jag övervintrat en del växter som ska grävas ner på andra håll i trädgården så småningom.


Bakom kompostspaljén gömmer jag saker som inte behöver synas, som den rostiga gamla eldningstunnan och en skottkärra med punkterat däck. Där bakom står de inte i vägen, och när det börjar växa upp grejer på framsidan av spaljén så syns de inte alls. Inte komposthögen (skräphögen) heller för den delen. 


Nu väntar en kväll framför datorn med min bokhög och min hemtenta. Men det var det värt, för jag är såååå lycklig!

11 kommentarer:

 1. Jessica, grannen (i det ståtliga huset, hahaha)28 mars 2014 18:36

  Det blir ju sååå himla fint ju! Extra ståtligt hus där i bakgrunden på andra bilden! Top notch!

  SvaraRadera
 2. Pallkragarna ser både redo och fina ut! Ser att det är fler än jag som väljer att ha dem uppoch ner! Jag satte mina på det hållet av misstag och har sedan inte kunnat vända dem eftersom de är fulla med jord. Fördelen har varit att järnen som sticker upp har kunnat fungera som stöd till en träram med nät för jordgubbarna. Hade jag fått göra om det hade jag dock satt dem på andra hållet :-)

  kram louise

  SvaraRadera
 3. Trevlig helg önskar jag dig!

  SvaraRadera
 4. Vilken bra prioritering, jag hade nog gjort samma sak!
  Så fint det blev med pallkragarna - en dröm jag har att fixa till hos mej också!
  Ha en fin kväll, trots tentajobb!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Det är väl precis så man ska göra, prioritera sin tid. Många klagar över att de inte hinner vare sig det ena eller det andra men det handlar ju om prioritering. Vi hinner de vi prioriterar att göra.
  Jag valde att vara ute när jag kom hem från jobbet trots att det behövde städas här inne. Städningen blev gjord mot kvällen när vinden blev kylig där ute. Jag är nöjd!

  Ha nu en skön helg!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Så prydligt och fint du har det. Ska bli kul att se när lådorna är fulla av grönska så småningom.

  Lyckat till med hemtentan och ha en fin helg!

  /Anette

  SvaraRadera
 7. Ser fint och soligt ut!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Så fint det blev med pallkragarna! Lycka till med tentan :)

  SvaraRadera
 9. Oj vad du jobbat
  Imorgon är det min tur ,blir en heldag i trädgården med massor av sol hoppas jag
  Ha en skön helg

  SvaraRadera
 10. Åhh, vad härligt att du har gett dig ut i trädgården igen! Nu ger du mig sådär härligt mycket inspiration igen! :)

  Och du....pallkragar....jag ska satsa på det i år. Här är ett par gamla som jag ska byta ut, det blir mitt huvudprojekt för i år. Jag velar lite om jag ska ha enkla eller dubbla. Är det ens lön att ha enkla? Är de för låga? Eller de kanske passar till typ sallad? Vill du tipsa lite blir jag glad! :)

  Kram Jennica

  SvaraRadera
 11. Så härligt! Det låter som om du är full av vårenergi! Det här vädret är helt fantastiskt.
  Hoppas tentan gick bra och att du får ha en skön helg i trädgården!
  Må så gott

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!