lördag 15 mars 2014

Pellisar i ny jord

Idag har mina pellisar blivit omplanterade i ny jord. De är fortfarande lite nyvakna efter vintervistelsen i källaren, men börjar spira så smått. Eftersom mycket var visset och torrt, så klippte jag ner dem ganska brutalt för ett par veckor sen. I år har jag dock fjäskat extra mycket för dem och köpt speciell pelargonjord, så jag hoppas att de blir nöjda och förlåter mig för den omilda behandlingen. De brukar faktiskt vara ganska tåliga.


Den stora gröna krukan är dagens loppisfynd från Erikshjälpen. I den får mina fina mårbackapelargoner husera i sommar. Ja, jag tror det iallafall; när jag stod där vid köksbordet och planterade blev jag plötsligt osäker på vad som var vad. I nuläget ser de ju så lika ut! Det är väl inte värre än att jag får byta plats framöver om någon planta har hamnat fel. 

Nu får de små liven stå vid fönstret ute i smatten ett tag till. Än är det fortfarande lite för kallt om nätterna ute på glasverandan, men sedan ska de få flytta dit. Det var förresten någon som sa att det kanske skulle snöa idag, men på det örat väljer jag att inte höra...

8 kommentarer:

 1. Så glada dina pellisar ska bli med ny jord och fin omtanke! Den gröna krukan är urfin, och kommer att göra sej fint till vilken pelargon som helst!

  Jo, omslag i vädret vill jag lova - här snöade det i morse och regn igårkväll. Just nu lite solglimtar och mycket blåst. Betydligt kallare nu, men det är väl som det ska vara!
  Ha en fin helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Älskar Pelargoner. En fråga: hur förvarar du dem över vintern? Mörkt o svalt? Eller ljust? Får de nåt vatten?
  Mvh
  Jennie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nenna! Mina pelargoner övervintrar i ett mörkt svalt pumprum i källaren. Vattnar bara någon enstaka gång på hela vintern. I februari ser de helt vissna ut, men jag klipper dem hårt och ställer dem ljust, och hux flux så sätter de nya skott!

   Radera
  2. Tack för infon! Då ska ja prova detta nästa vinter! Vilken inspirerande blogg du har!

   Radera
 3. Pellisar. Fantastiskt ord som jag genast kommer att börja använda. Mina barn kommer bli tokiga på mig. :) De himlade med ögonen när jag sa hallisar om hallon, så de kommer att älska det här.
  Ha en toppenhelg

  SvaraRadera
 4. Ingen snö här men mycket blåsigt.
  Mina pelargoner står nu i Lugnet och där har jag en fläkt jag kan sätta på under natten om det verkar vara risk för frost. Den är ställd på ca 5 grader.
  Lyckliga dina som fått specialjord. Mina är lite avundsjuka ;).

  SvaraRadera
 5. Jessica, grannen15 mars 2014 18:50

  Pelargonjord är super, värt varje extra krona!
  Nä nån snö vill vi slippa tack...

  Hai var super!

  SvaraRadera
 6. Huuu....snö..... Här har det inte snöat, dock blåst så in i bomben!
  Heja våren....kämpa på nu!
  Kram Jennica

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!