torsdag 20 mars 2014

Veranda och rosa ranunkel

Tusen tack för all respons efter gårdagens inlägg om höns! Det är verkligen inspirerande att ta del av alla era tips och erfarenheter. Vi får väl se vad som händer framöver.

Det är vårdagjämning idag, och dagen till ära så är det nästan 15 grader varmt ute. För första gången i år har det varit riktigt skönt att vistas ute på glasverandan. Med strålande sol och öppen dörr kändes det nästan som sommar för en stund. Vi konstaterar att det nog är dags att måla om fönsterspröjsarna i sommar. Det är snart 5 år sedan sist, och de börjar flagna ganska rejält. Med tanke på hur utsatta de är under vinterhalvåret (det är helt oisolerat här ute) så är det kanske inte så konstigt.


På byns finaste lilla blomsteraffär hittade jag rosa ranunkel igår, som har fått ersätta de trista uttorkade enar och grönmossa i de vita krukorna på fot. Först var jag dum och köpte bara en, men jag gjorde ett återbesök idag och köpte en till. (Tack för att ni lade undan en!)


Alltså, kan det bli mer vår än så här? Alldeles, alldeles ljuvligt!


Imorgon får vi spännande besök här hemma. Läs mer om det i morgondagens inlägg!

7 kommentarer:

 1. Vilken otroligt söt ranunkel! Vilken lycka att ha tillgång till en sån blomsteraffär! Nåja, ICA-butiken här i byn är också ganska välsorterad och en och annan ranunkel finns väl där också, men denna var speciell!

  Din glasveranda är sååå fin, men gamla fönster kräver såklart sitt!

  Jag läser ifatt ditt hönsinlägg här och instämmer med många: klart du ska ha höns!
  Jag har haft höns i ett tidigare liv när jag var ung och bodde långt ute på landet. Vi hade 5 hönor och en tupp. Det var otroligt härligt och vilka ägg vi fick sen! Vi hade en liten hönsgård, men ibland fick de vara ute och gå fritt. Tuppen höll liksom ordning på dem och de samlades kring honom och drällde inte omkring. Färska ägg varje dag. Vi hade fina lantraser - Leghorn och Plymoth rock. Viktigt att man köper från schyssta ställen, så att man får en bra sort.
  Jag säjer som flera - läs på lite. Man behöver veta en del om foder, snäckskal, hönshusinredning etc. Värme och ljus på vintern = viktigt!
  Så...ge inte upp drömmarna vetja!

  Nu blir det körövning här!
  Ha en fin kväll1
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 2. Så fint du har det i verandan.

  Jasså ni hade sol nere hos dig, jag har varit i Göteborg hela dagen och där var det bara mulet och disigt.

  Ha en fin kväll,
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Har du haft sol. Den var på väg här men ångrade sig. Så underbart med nya vårblommor. Spännande med höns. En tanke jag haft också...fast ja vi får se. Lycka till med din höns planering.
  Nu har mörkret lagt sig och hund och katt sover maken på möte....alltså lugn och ro i hörnan.
  Kram på dig

  SvaraRadera
 4. Jessica, grannen20 mars 2014 19:27

  Fint! O spännande om imorgon!

  SvaraRadera
 5. Visst har vi haft en skönt vårdagjämning idag! Härligt väder - satt ute och fikade med barnen när jag kom hem idag...

  Inhandlade också några ranunklar i helgen, en vit och en lila.

  Angående hönsen - klart ni ska skaffa er några höns!! ;)
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Vilken fin liten veranda du har! Så charmig!

  SvaraRadera
 7. Så fin glasveranda ni har! Fin grön färg på panelen. Minns du möjligtvis vad den heter?

  /Mia

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!