söndag 9 mars 2014

Visst gör det ont när knoppar brister...

Jag får medge att jag faktiskt hade lite träningsvärk i både rygg och armar när jag vaknade imorse. Trädgårdsarbete är onekligen den bästa träningen, och visst ska det göra ont när knoppar brister, hihi!

Idag är det ännu mer vår i luften med varmare temperaturer än under gårdagen. Jag har varit ute en liten sväng, plockat lite här, klippt lite där och strosat runt och bara njutit. Makalöst att det bara är den 9 mars! Det finns redan gott om vårtecken i trädgården, som krokusar i rabatten på framsidan. Där börjar det även sticka upp tulpanblad nu.


Vi har flera självsådda små kastanjeträd på baksidan, vars knoppar nu är sprickfärdiga och nästan lite kladdiga. Om vi ska behålla alla träd där de står nu återstår att se; det blir nog lite trångt i framtiden. Man kanske kan flytta något av dem till en annan ände av trädgården. För träd vill man ju ha!


Den största överraskningen idag fick jag när jag såg att förgätmigej-plantan vid roten av päronträdet redan blommar. DET måste väl nästan vara rekordtidigt? Fast den är i ärlighetens namn fortfarande pytteliten, - jag fick ligga på knä med kameran för att få med den på bild.


Det fina vädret ska visst bestå i veckan, ja till och med bli ännu lite bättre. Kanske hinner det bli några sena eftermiddagstimmar i trädgården efter jobbet, om man har tur. 

16 kommentarer:

  1. Träningsvärk. Tja, man blir lite mör i kroppen nu när våren svämmar över omkring oss. :-)
    Solen ska fortsätta skina över skåneland, så jag hoppas du hinner njuta av den.
    Må så gott!
    /E

    SvaraRadera
  2. Visst är det skönt med dessa vårtemperaturer.
    Helt plötsligt är det sååååå mycket man vill göra..............både ute och inne.
    Själv har jag varit inomhus och städat garderober och luftat kläder.

    Önskar dig en fortsatt fin dag,
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  3. Ja du, nog är det trädgårdsstädarväder alltid! Så härligt med en tidig vår så man hinner fixa lite innan allt vuxit upp! Jag känner också av både armar och rygg! Har kört hårt i två dagar på torpet och så härligt med alla vårblommorna! Tänk, att din förgätmigej blommar redan! Ja, många rekord är det nu - vi hade +16 nu! Helt underbart! Det gäller ju att njuta man vet ju aldrig vart våren tar vägen...ännu!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Jessica, grannen9 mars 2014 kl. 18:25

    Underbara bilder som avslutar min trädgårdsdag, blev drygt sex timmar ute i solen idag, behövs nog ingen gonattsaga, bara en bättre handkräm ;)

    SvaraRadera
  5. Underbart väder vi haft. Fina bilder du tagit. Jag tror inte det är förgätmigej utan ormöga du sett blomma idag. Jag har sådana och de är marktäckare med revor. Jättesöta. Ann-Charlotte.

    SvaraRadera
  6. Ja, vilket underbart väder! Vi är nog många som har trädgårderat hela helgen, själv väntar jag på den där konstig träningsvärken på baksidan av låren som man numera lärt sig kommer från att sitta på knä och klippa/rensa...:-)
    Kram
    Elin

    SvaraRadera
  7. hej. vi i östergötland har haft 15 grader varmt idag. så härligt. jag tror också att det är ormöga du har på bilden. såg dom första blomma hos mig idag. du har en så fin blogg tack för att jag får titta in hos dig.

    SvaraRadera
  8. LÅter som en helt fantastiskt helg med trädgårdsarbete
    Hanna

    SvaraRadera
  9. Underbara helg!
    Den lilla söta blå blomman heter ormöga och har den goda smaken att blomma jättetidigt. Söt!

    Nu hoppas vi väl på en skön vecka då man kan hinna någon liten runda i trädgården efter jobbet :).

    Kram

    SvaraRadera
  10. Härligt! Här har det bara blåst väldigt kallt.

    SvaraRadera
  11. vilka underbara bilder, nu vill även jag ha vår, för nu är skidor åkt..

    SvaraRadera
  12. Här är det redan +7.
    Känns lovande=))
    Vet inte om våren någonsin varit så tidig men skönt är det!

    Hoppas att du har en bra vecka framför dig!

    SvaraRadera
  13. Sitter nu med morgonkaffet och känner mig lite stel, men på ett skönt sätt. Trädgårdssäsongen är igång!!! JIppiie! kram *piah*

    SvaraRadera
  14. Ormögan blommar här också. Visst fick grannen lite av mig när jag rensade förra året. Kanske har den redan smitit över till er. Den är grym på att täcka in snabbt ;) Men söt!

    Hade en lampa liknande din som jag sålde på Blocket för något år sen. Skulle ha väntat med försäljningen inser jag nu. De går nämligen dyrt på Tradera nu. Så håll hårt i din fina!

    Ha en fin VÅRvecka!
    Kram Tamara



    SvaraRadera
  15. Javisst vill man ha träd i sin trädgård!

    Jag tror nog det är ett litet ormöga väl som blommar i din trädgård? Härligt vårtecken iallafall som man blir glad över. Mina har inte slagit ut ännu och det dröjer nog ett tag till.

    Ha en bra vecka!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  16. Förgätmigej redan. Jag älskar den blomman och färgen. Vad det verkligen det Karin Boye menade när hon skrev den dikten? :)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!