torsdag 1 maj 2014

Gräva, gräva, gräva

Aldrig njuter jag så mycket av trädgårdsarbetet som när jag får gräva. Det är tungt, det är svettigt, det är vansinnigt tillfredsställande! Bästa workouten man kan tänka sig, och bästa meditationen samtidigt. Och så gillar jag att det blir synligt resultat på direkten. Idag gav jag mig på kanten där gräsmattan på baksidan övergår i moraset. 


Efter några timmar hade jag grävt bort en massa skräp och gräs och åtskilliga hinkar kirskålrötter. Jag har tänkt att om man planterar lite buskar här, så gör det inte så mycket om det fortfarande är rena rama djungeln på andra sidan. En liten paradisbuske finns redan på plats, och den tackade mig speciellt för att jag grävde fram den ur ogräset.


Här finns också två rejäla buskar rosenspirea att utgå från. Jag tänker mig nog fortsätta kanten med liknande lågväxande buskar. De självsådda lönnarna och kastanjerna får stå kvar. Här stod två almar tidigare som vi var tvungna att ta ner för några år sedan (den ena stubben syns på bilden här nedanför), men vi vill gärna ha nya träd som skyddar lite grann mot insyn. 


Kanten fortsätter ner mot köksträdgården, och här finns redan två rosenprakttry, som jag grävde fram ur ogräset förra året. Mellan dem rensade jag upp och planterade två Rozeanne-nävor, som jag köpte på rea i höstas och som har fått övervintra i en pallkrage. Jag delade också på två stora astilbeplantor med rött bladverk och fick 6 nya plantor. Inte så dumt! För lite omedelbar färg så pillade jag ner några förgätmigejer i förgrunden.


Jag gillar att hela kanten blev lite s-formad och böljande, det ser inte så tillrättalagt ut då. Och att det gamla äppelträdet blommar i förgrunden gör ju inte saken sämre!


Imorgon får jag åka till plantskolan i grannkommunen och köpa nya buskar, hurra! Vi får väl se vad jag kommer hem med.

7 kommentarer:

 1. Välgrävt kära du! Säg till om du vill ha sten till kanten 😂😂😂 fick visst tre lass till härom dan 😳👍

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Jag älskar också att gräva. Just nu kan jag inte gräva så mycket men jag kan annat och det är jag glad för nu.

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Vad fint det blev! Du hittar säkert något intressant på plantskolan.

  SvaraRadera
 4. Håller med om att det är så härligt att gräva, min grep är favoritredskapet.

  Jag tror det blir jättefint, det är härligt med böljande kanter. :-)

  SvaraRadera
 5. Här skulle det behövas grävas en hel del, men jag hinner ju inte med! Får nöja mig med att försöka fixa till kanterna lite snabbt.../Susanne

  SvaraRadera
 6. Ja, grävning är ger verkligen resultat direkt! Så fint det blev och snyggt när det inte är så raka linjer!
  Lagom att kroppsjobba lite nu när det är svalt ute men sol!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!