lördag 17 maj 2014

Stenkant i rosenrabatten

Har man två bautasäckar natursten hemma på uppfarten, så är man alltid redo för ett nytt stenprojekt. Som det jag hittade på idag, då jag kånkade sten till rosenrabatten som gränsar mot grannen i söder. Jag rensade ju ogräs i den här rabatten igår och svor då högljutt över nässlorna där bak, som jag inte riktigt kom åt utan att riva upp hela armarna. Nedgrävd markduk och några rader sten hoppas jag löser problemet. Om inte annat ser det ju rätt prydligt ut, och så blev vi ju av med lite sten!


Rosorna i den här rabatten är Jaques Cartier (vit), Stanwell Perpetual och Nina Renaissance. De ser fortfarande ganska nya och lite fjuttiga ut, men jag hoppas att de tar sig i sommar och tätnar lite grann. (På andra sidan staketet står en studsmatta som jag gärna vill se lite mindre av...) Idag fick rosorna sällskap av hortensian jag köpte på Bäckaskog i augusti och som har stått i en pallkrage sedan dess. Vår gigantiska gamla buxbom (kan den vara 2,5-3 meter hög?) "dödar" hörnet mot gatan på ett effektivt sätt. Jag älskar den!


Ett litet målarprojekt har jag också gett mig på idag, men det får bli morgondagens inlägg. Nu väntar iskall läskeblask, salt- och vinägerchips och vindruvor. Mums, det kommer att smaka gott efter det hårda arbetet idag!

10 kommentarer:

 1. Ojoj, "bli av med lite sten" det låter det! ;) Tänk om man hade två bautasäckar med sten, vilken rikedom!

  Det blev jättefint med stenen där bak, jag gillar verkligen sten i trädgården, det bryter av fint mot grönskan!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar stenkant. Tanken med att tvinga ner ogräset under stenarna kändes rätt, helt rätt.
  Ha det gott/ Kulturtanten

  SvaraRadera
 3. Snyggt det blev! Du är väldans flitig du! Ja du om man ändå hade massor av natursten......behövs till rabattkanter m.m.
  Jag hoppas också att mina rosor ska ta sig och växa sig lite större...
  Här har vi haft en helt underbart varm dag med lite småpyssel i trädgården.
  Ha det så bra....med läskeblasken och tillbehören;) det kan du ju unna dig med gott samvete
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
 4. Fiiiint! Jag snabbrensade entrérabatten ungefär direkt efter jag parkerat bilen idag 😁 kan ju inte missa en heeeel dag som denna utan trädgård 💚 håller tummarna för morgondagens väder ✊✊

  SvaraRadera
 5. Det blev ju jättebra! Sten är fint ;).
  Hoppas du har det gött i soffan nu med läsk och chips.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Fint! Själv har jag kånkat iväg alla stenar jag grävde upp när jag gjorde ny rabatt, det var riktigt tungt. Sen låg jag och oljade in trägolvet i pergolan så jag ska kunna "flytta in" där imorgon.

  /Jenny

  SvaraRadera
 7. Så fint det blev! Snyggt med sten mot staketet. Och så har du varit väldigt noga med gräskanten, ser jag. Suck. Nu fick jag lite dåligt samvete över min gräsliga kant. (sorry... ruskigt dåligt skämt...)
  Ha en fortsatt skön helg!
  /E

  SvaraRadera
 8. Riktigt fint med stenen! 👏
  Hade tänkt göra ett ryck i trädgården idag men med det här ösregnet så kanske det blir till att sy ett par kuddar istället ;-)
  Kram Marie L

  SvaraRadera
 9. Jättesnyggt! Jag har faktiskt aldrig tänkt på att lägga en stenrad bakom rabatten, men det blev faktiskt görsnyggt! Nu förtjänar du en påse chips efter slitet ;)

  SvaraRadera
 10. Väldigt tjusigt med stenkanten och även den superprydligt skurna gräskanten! Jag är säker på att rosorna exploderar i år, de ligger säkert i startgroparna i detta nu!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!