torsdag 29 maj 2014

Två är bättre än en?

Ledig dag och vi har avverkat två lokala loppisar. Jag har en märklig vana när jag är på loppis att köpa sådant jag redan har. Som idag, då jag hittade ännu en pastellgul mjölkkanna från Upsala Ekeby. Vet inte varför det blir så, men det är precis som att jag tänker att har man två så har man nästan en liten samling. Jag har många sådana samlingar...


Hur som helst så passar den nya lilla kannan in fint på nostalgihyllan i köket. Med undantag för kaffeburken längst upp till vänster, så är det inte mycket här som har en praktisk användning. Fast vad gör väl det? Kan vi inte kalla det för en "installation" istället? Jag älskar varenda liten pryl här!


Makens loppisfynd från idag finns det all anledning att oroa sig över: En liten cittra i kartong med noter och instruktioner. Mon dieu... Räcker det inte att han har en harpa till fru? ;-)

11 kommentarer:

 1. Cittra är fint. Det ska helst spelas läsarsånger på den.

  SvaraRadera
 2. Så mycket fint i den där hyllan! Blir det fullt vet du vart jag bor 💚

  SvaraRadera
 3. Ha ha... harpa till fru! Du är rolig du... ;)

  SvaraRadera
 4. "Ju fler desto bättre" heter det väl? Såklart du ska samla.
  Förresten gillar jag hyllan! Det är en härlig och glad samling av saker.
  Hoppas du får en fin kväll och kan njuta av vackra musikstycken. :-)

  SvaraRadera
 5. En harpa till fru, hi hi! Eller så tänker du att om en (eller två eller tre) går sönder så har jag ändå en kvar av! Loppis är superkul!

  /Jenny

  SvaraRadera
 6. Inte behöver man ha praktisk användning av allt inte, tycker man om en sak så räcker väl det ;)

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 7. Fina saker kan man ha många av...
  Att det är inhandlat på loppis gör det bara mer ok - det har ju inte kostat så mycket.
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Svårt detta men prylar, "en in - två ut" osv Men allt som får hjärtat att klappa lite extra när man tittar på det är klart värt att spara/köpa/inte slänga:) Det händer ju att man tröttnar på något och då blir det dubbel glädje att få skänka bort!
  Skorpan

  SvaraRadera
 10. Nu tycker jag väl att den nya kannan inte direkt står i vägen där på hyllan...det är ju en fin samling du har!! Inte visste jag att det vara Uppsala Ekeby, tror nästan min lilla mamma har en sådan i sina ägor. Kanske ska ta en inspektionsrunda där...
  Citra?? Jösses...och tro det eller ej...jag har spelat på en sådan!! Om jag kan...?? Det är mer tveksamt...lycka till på din nya karriär!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 11. Hihi, jag har samma egenhet som du - köper det jag redan har. Motivet är väl att om man är nöjd med det man har så blir man ännu nöjdare med en till - eller?
  Hyllan är hursomhelst hur fin som helst, och har säkert plats för en och annan kanna till...
  Kram
  Elin

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!