tisdag 13 maj 2014

Underbart är kort

Flera riktigt rejäla skyfall har piskat nordöstra Skåne de senaste dagarna. Igår kväll trodde jag nästan att syndafloden hade kommit; vattnet forsade nerför backen utanför på gatan och jag fick klafsa till körövningen i trädgårdsstövlarna. Rätt som det var kom det världens hagelskur, som fullkomligt bombarderade växter och blommor i min stackars trädgård. Idag ligger mertalet av äppelträdets blommor på gräsmattan. Underbart är kort...


Dagens största händelse är annars att vi har fått en sprillans ny lyktstolpe utanför på gatan. Riktigt piffig! Och i mailboxen droppade det ner ett toppenfint förslag på våra nya grindar från smeden vi anlitat. Det kommer att bli alldeles förträffligt, ska ni se!

7 kommentarer:

 1. Ja det är inte klokt vad det regnar! Här på västra sidan av Skåne har vi visserligen klarat oss undan hagel, men det är riktigt dyngsurt i gräset nu.
  Hoppas noterna höll sig torra på vägen till kören så du kunde se vad du skulle tralla och att kvällen var trevlig.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 2. Grannen med den rostiga gatlampan13 maj 2014 20:34

  Ja det var världen happening när jag o barnen kom hem idag, fick bli mellis ute så vi kunde spana in traktorn ordentligt. Sen när vi trodde de skulle ta stolpen utanför vårt drog de 😳 vi har den sista röda stolpen kvar vi ✌️

  SvaraRadera
 3. Hagel har vi klarat oss utan här men det har regnat en hel del. Nu är jag nöjd vad gäller nederbörd. Sol tack!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Ibland går det bara för fort med viss blomning! Det är synd, men man får njuta så länge det varar.

  /Jenny

  SvaraRadera
 5. Nej vad synd på äppelblommen... Här i Mälardalen har de inte hunnit slå ut ännu. Som tur är, för här har det också regnat häftigt i kväll.
  Ny fin lyktstolpe är inte dåligt! Skulle inte ha något emot om de skulle byta ut de vi har på vår gata, men det dröjer nog bra länge!
  Spännande om vi får se de nya grindarna så småningom...
  Ha en fortsatt bra vecka!
  Kram Eva, Tinibelli

  SvaraRadera
 6. Jamen sådär är det hos mig med, fast det har inte haglat....dock regnat massor, så många av de vackra äppleblommorna ligger nu på marken. Tråkigt!
  Ser fram emot helgen som enligt "vädergudarna" ska bli fin! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 7. Usch, så hemskt det låter. Här i Wales har det varit relativt kallt till nu då solen skiner och himlen är blå. Relativt kallt betyder 10-12 grader.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!