onsdag 18 juni 2014

Marinmuseum och lite till

Så här långt har juni verkligen varit utflykternas månad. Först Linköping, sen Karlskrona och Helsingborg. Idag återvände jag till Karlskrona, den här gången i sällskap med en hel busslast kollegor. Målet för resan var att besöka Marinmuseum, som ligger på Stumholmen mitt i centrala Karlskrona. Miljön här ute är härlig; gamla militära byggnader som numera är omvandlade till bostäder, kontor och serveringar. Och så vatten och båtar överallt! I det vita båtförrådet till vänster PRAO:ade jag när jag gick i årskurs 8. Tänka sig!


Själva byggnaden som inhyser marinmuséet är en upplevelse i sig. Häftig arkitektur och mycket spännande att titta på. För bara två veckor sedan öppnade en ubåtshall, där man kan gå ombord på ubåten Neptun och titta, men mitt favoritställe är ändå den stora inglasade hallen med gigantiska galjonsfigurer från 1700-talet. Man kan ju bara föreställa sig hur stora båtarna måste ha varit som de har suttit på! På fullriggaren Jarramas, som skymtar i bakgrunden, har jag sommarjobbat tre somrar i min ungdom. Tänka sig!


Vi hade verkligen vädergudarna med oss under dagen. Det är ju inte varje dag man får sola på arbetstid, hihi! På badplatsen som skymtar till vänster i bild har jag spenderat åtskilliga timmar i min ungdom. Tänka sig!


Efter ett stopp för ljuvlig måltid på Gourmet Grön i Karlshamn, återvände vi så hem till Göingeskogarna. Nu sitter jag med bensindoftande händer och gräsfläckiga tår och njuter en iskall vattenmelondrink. Because I'm worth it. Tänka sig!

5 kommentarer:

 1. Tack för att vi fick vara med på din resa! Jättekul!

  SvaraRadera
 2. Inser att jag har missat något när jag bara varit i Karlskrona om vintern. Härliga bilder! Liza

  SvaraRadera
 3. Karlskrona är så himla vackert! Tänka sig!

  SvaraRadera
 4. Du verkar kunna Karlskrona. Du kanske skulle bli guide? :-)
  Sommarjobb på fullriggare - wow. Blir lite nyfiken på vad man jobbar med då.

  Ha en riktigt skön midsommar! Hoppas solen skiner på er i Glesbygd

  SvaraRadera
 5. Karlskrona är en fin stad. Låter kul att gå ombord på u-båt. Kanske provar det nästa gång jag är där. Tack för tipset och trevlig midsommar.
  Anette

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!