tisdag 17 juni 2014

Uppvaknande

Sommaren 2009 hade mitt trädgårdsintresse inte riktigt väckts, men jag tänkte att det nog ändå kunde vara trevligt med en klätterros vid vår gamla äppleträdstam på baksidan. Fast om rosor kunde jag ingenting. På plantskolan tittade jag noga på alla bilder och läste innantill på alla etiketter. Valet föll på Awakening, som jag numera vet är en hybrid av den mer kända rosen New Dawn. Rosen har blommat fint varje sommar sedan dess, men i år har hon satt fart på allvar och växer duktigt på både höjden och bredden.


Jag älskar ljusrosa rosor, och just den här ser nästan ut som om den är gjord av marsipan. Bedövande vacker, och dessutom väldigt frisk från ohyra och sjukdomar.


Runt stammen har jag planterat nävor, salvia och flox i lila toner, och hostor som finns på baksidan och inte syns i bild. Ett lagom vilt intryck!


Efter Awakening skulle det dröja ytterligare något år innan min trädgårdspassion vaknade till liv på allvar, men nog är det lite roligt att det var en ros med just det namnet som startade allt!

10 kommentarer:

 1. Bästa uppvaknandet man genomgått tror jag 👌💚 detärdenlillaavdem så fint! Snart kommer semestern o då kommer jag o slår mig ner på en kaffe minsann 😘

  SvaraRadera
 2. Är det något som jag avundas er i södra delen av landet, så är det dessa underbara rosplanteringar!Jag försöker dock hejda mig och tänka "mördarsniglar" när jag känner mig färdig att packa väskan och flytta... ;)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Vilket perfekt uppvaknande! Med en rosa ros. Att den dessutom klättrar i ett träd gör ju det hela ännu mer romantiskt.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Då vet jag vad jag har att se framemot om några år...
  Har också satt bl.a Awakening i min täppa i år.
  Constance Spry, Ilse Krohn, The Alnwick rose och Pauls Himalayan musk har också fått flytta hit i år.
  Vårdar dem alla ömt som spädbarn...
  Ha en fin midsommar!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Ja, bara själva namnet på rosen vittnar väl om ditt uppvaknande! Vilken tur, och vilken tur att det blev just DEN! Helt underbar och så fint med allt det blåa till!
  Du har verkligen vaknat till ordentligt i trädgårdsvärlden, måste jag säja! Vilken finess!!!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Det är jättefint där vid trädet. Så lagom.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Ser ju strålande ut! Det vore nåt för oss som har så många gamla, torra äppelträd i trädgården...

  SvaraRadera
 9. Åååh, nu blir jag bara ännu mer sur över att denna ros inte fanns när jag skulle plantera vid min rosenbåge. Jag är säker på att jag hade varit mer nöjd med denna - så fiiiiin!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 10. mmm, älskar också ljusrosa rosor! De är underbara! Kul med namnet!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!