tisdag 22 juli 2014

Face it!

När sommaren är som varmast jobbar jag hårt på att bli en fullfjädrad kulturtant: Wanås igår och Kristianstad konsthall idag, där det just nu pågår en utställning med 68 originalverk ur konstsamlingen Absolut Art Collection. Bland de mer kända internationella konstnärerna finns Andy Warhol, Keith Harring och Damien Hirst, men även fotografen Annie Leibowitz och modeskaparen Jean Paul Gaultier finns med på ett hörn, och kända svenska konstnärsnamn som Ola Billgren och Linn Fernström.

Andy Warhol

Keith Harring

Nam Jun Paik

Även om man kan diskutera var gränsen går mellan konst och reklam, så gillar jag verkligen den här typen av popkonst. Det kanske inte direkt är något jag skulle vilja ha hemma på väggen, men den är härligt färgstark och lätt att ta till sig, och på något sätt speglar den min generations uppväxt. När jag var au pair  i USA på 90-talet fanns det till och med ungdomar som samlade på Absolut Vodkas omtalade reklambilder.

Utställningen är väl värd ett besök om ni har vägarna förbi Kristianstad i sommar eller i höst. Och tänk, det är faktiskt alldeles gratis!

4 kommentarer:

 1. Hej i värmen! Just de här flaskorna(de riktiga) tillverkas på glasbruket i Limmared, ca 3 mil från Borås där jag bor. Har varit där och kollat när de spottades fram ur maskinerna, det går undan!
  Är inte intresserad av innehållet heller men flaskorna är fina.
  Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Ja, det må jag säja! :) Du jobbar verkligen bra! Ingen dålig utställning detta - intressant och spännande!
  Här görs inte många knop - vattnar mest och bara pustar i värmen!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Mina svärföräldrar har sin gästtoalett tapetserad med Absolutreklambilder! Dock gjort av tidigare ägarna, men tillräckligt coolt för att få sitta kvar:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. O, vad härligt! Att kolla på konst är en av mina favoritsysselsättningar. Har inte varit på någon av de två du berättar om i år, men nu blir jag jättesugen.
  Var på Wanås för några år sedan - måste vara fint att ha nära dit :)
  Kram Christina

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!