fredag 18 juli 2014

Här målas det igen!

Här ligger vi inte på latsidan. Nu när taket är målat och klart, så fanns det ingen anledning att vänta med nästa målarprojekt: Att måla om smatten utvändigt. Här satte vi ju in nytt fönster och ny ytterdörr redan förra sensommaren, och en ny avrinningsplåt och nya vindbrädor. Vi grundmålade allt nytt trä då, men sedan kom hösten snabbt och vi var trötta på renovering och orkade aldrig slutföra. Under dagen idag har iallafall de två sidorna i bild vitmålats, inklusive vindskivorna och den utstickande kanten under taket. Väggen ner mot källartrappen får vi ta imorgon. 


Jag ser ivrigt fram emot att få skruva upp de svarta spaljéerna vid sidan av fönstret igen, så att kaprifolen får börja klättra. Jag jämnade den mer eller mindre med marken i våras, och nu växer den med större växtkraft än någonsin och skjuter ut långa vindlande rankor längs marken. Ibland måste man onekligen våga för att vinna!


P.S. Jag är vansinnigt kamera-lat i sommar och fotar mest med mobiltelefonen. Hoppas ni har överseende med det! D.S.

5 kommentarer:

 1. Vilken skillnad på smatten nu och då, alltså för två år sen. Kul när fint kan bli finare 👌 tack för idag!

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat i sommarvärmen. Här orkar man inte så mycket, trots att det finns saker som borde göras...

  SvaraRadera
 3. Jag läser ifatt lite här och ser att ni fått taket ommålat, då var alltså din ångest befogad ändå! Skönt att det tog en sån vändning och att du känner dej nöjd! En så stor grej som takmålning, gör man ju inte i första taget! Skönt att det löste sej och det ser verkligen snyggt ut!

  Så fräscht och fint det blev på smatten också! Nej, ni ligger verkligen inte på latsidan! :)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Verkligen en flitens boning! Själv jobbar jag stora delar av sommaren, men har å andra sidan semester i höst. Väntar bara på att det ska sluta regna här i Wales.

  SvaraRadera
 5. Här målas det också. ELler ja, inte jag, men maken målar. Jag står för marktjänsten för jag har färg överallt när jag målar.

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!